Hopp til innhold
Gløshaugen, NTNU
Foto: Bent Lindsetmo / NRK

NTNU

 • NTNU-gave til Mental Helse

  Mental Helse får årets julegave fra NTNU. Universitetet har en lang tradisjon med gi en gave til et veldedig formål før jul. – Mental Helse er en verdig mottaker av årets julegave. Dette er en organisasjon som i mange år har jobbet for åpenhet og større oppmerksomhet omkring psykiske helseplager, sier NTNU-rektor Anne Borg.

 • Tidligere NTNU-professor dømt til 8 måneders fengsel

  Ei iransk-tysk tidligere professor ved NTNU er dømt til åtte måneders fengsel for å ha invitert fire iranske borgere som gjesteforskere, uten å ha klarert det med ledelsen. Halve straffen gjøres betinget, med prøvetid på to år, skriver Khrono.

 • Ocean Space får norsk navn

  Ocean Space Centre i Trondheim blir døpt om til «Norsk havteknologisenter». Dette ble offentliggjort under ei markering i dag. Senteret fikk kritikk fra Språkrådet for at det ble valgt et engelsk navn.

  – Navnet bidrar til å styrke forståelsen for hva fagmiljøene på NTNU og SINTEF arbeider med, og at dette er viktig for å sikres Norges posisjon som ledende havnasjon, skriver rektor på NTNU, Anne Borg i ei pressemelding.

  Senteret skal stå klart om fem-seks år og skal erstatte det marintekniske forskningsenteret på Tyholt.

  Ocean Space Center, Snøhetta
  Illustrasjon: Ocean Space Center, Snøhetta
 • Høgskoler og universiteter sjekker tilfluktsrom

  Flere universiteter og høgskoler kartlegger nå tilfluktsrommene sine som følge av krigen i Ukraina, skriver Khrono.

  Både Universitetet i Oslo, Universitetet i Bergen, NTNU i Trondheim og Universitetet i Agder har satt i gang eller allerede gjennomført kartlegginger av hvor mange tilfluktsrom de har på sine områder og tilstanden deres.

  Flere av tilfluktsrommene brukes til andre ting, noe som er tillatt i fredstid. Reglene sier at tilfuktsrommene må kunne klargjøres for bruk i løpet av 72 timer. I Bergen brukes f.eks. et tilfluktsrom på Juridisk fakultet av studentpuben «Straffbar».

 • Unge entreprenørar frå NTNU Ålesund til topps i Europa

  Studentbedrifta MMEDS frå NTNU i Ålesund blei torsdag tildelt «UniCredit Future Award 2022» under EM for studentbedrifter i Tallinn i Estland.

  Det skriv Ungt Entreprenørskap Norge i ei pressemelding.

  MMEDS fekk prisen for sitt arbeid med å produsere kollagenpulver av restråstoff frå kvitfisk.

  Studentbedrifta består av Sara Feruglio, Eva Audunsdottir og Mari Hegvik. Dei studerer biologi og marknadsføring ved NTNU i Ålesund.

  Meisterskapen vart heldt i regi av Ungt Entreprenørskap og JA Europe.

  MMEDS Studentbedrift vinnere av UniCredit Future Award for deres bærekraftarbeid
  Foto: Pressefoto

Siste fra Trøndelag