Hopp til innhold
Gløshaugen, NTNU
Foto: Bent Lindsetmo / NRK

NTNU

 • Regner med at NTNU «helt sikkert har spioner»

  – Vi regner med at vi helt sikkert har spioner, og at vi blir forsøkt utnyttet, sier dekan Olav Bolland, som leder Fakultet for ingeniørvitenskap ved NTNU til Morgenbladet.

  – PST skriver også det i Nasjonal trusselvurdering, og vi tenker det – det er hverdagen, sier Bolland også.

  NTNU ansetter derfor nå eks-politifolk som jobber med IKT, fysisk sikring av institutter og utstyr og «sikring av kunnskap».

  Siden 2020 skal norske forskere ha publisert over 400 studier sammen med partnere fra kinesiske militæruniversiteter, som internasjonale eksperter advarer om at det er svært høy risiko for at bruker forskning til militære formål, ifølge en kartlegging om norsk-kinesisk forskningssamarbeid publisert av avisen på fredag.

  Studiene er blant annet innenfor fagfelt som kunstig intelligens, materialteknologi, kjemi og cybersikkerhet – temaer PST advarer om at kan være særlig interessante for fremmede makter.

 • Tilbud om sluttpakker på NTNU

  I går fikk alle ansatte ved Institutt for lærerutdanning ved NTNU tilbud om sluttpakke. Den økonomiske situasjonen er prekær ved flere av fakultetene til NTNU skriver Khrono.no.

  – Det råder en stille aksept, og mange er stille i håp om at dette ikke berører dem selv. Det sa førsteamanuensis Eli Smeplass til nettstedet etter at tilbudet om sluttpakker ble sendt ut.

  Ved Fakultet for medisin og helsevitenskap skal det være behov for å redusere arbeidsstokken med rundt 70 ansatte fram mot 2027.

 • Alle ansatte ved institutt på NTNU har fått tilbud om sluttpakke

  Mandag fikk alle ansatte ved Institutt for lærerutdanning ved NTNU tilbud om sluttpakke.

  Den økonomiske situasjonen er prekær ved flere av fakultetene til NTNU (Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet), skriver Khrono.no. (NTB)

 • Skriftlige eksamener som normalt fra i morgen

  Skriftlige eksamener med tilsyn ved NTNU vil gå som normalt torsdag og fredag. Det opplyser landets største universitet til NRK etter at streiken blant UNIO-medlemmer ble avslutta ved tvungen lønnsnemnd onsdag. Eksamensperioden for skriftlige eksamener varer ut denne uka.

  For muntlige og praktiske eksamener er det ennå usikkert hvor mange som vil bli gjennomført. NTNU opplyser at det handler om hvor fort de streikende kommer tilbake på jobb og er i normal drift igjen.

  Universitetet sier de gjør det de kan for at dette skal gå minst mulig utover studentene.

  Den største usikkerheten er knytta til de to fakultetene som hadde flest ansatte ute i streik. Fakultet for medisin og helsevitenskap hadde 177 streikende, og Fakultet for samfunns- og utdanningsvitenskap hadde 131 i streik.

  – Det arbeides iherdig ved disse to fakultetene og på resten av NTNU for å komme tilbake til normal virksomhet så fort som mulig, sier direktør Bjørn Haugstad til NRK.

  NTNU ber studentene forberede seg til eksamen som normalt, og sier de får beskjed direkte fra sine fagmiljøer.

 • Ny rektor ved NTNU

  Tor Grande (60) blir ny rektor ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) fram til 2029. Han har fungert som rektor siden 15. desember, da Anne Borg trakk seg.

  Grande er professor i materialkjemi