Gløshaugen, NTNU
Foto: Bent Lindsetmo / NRK

NTNU

 • NTNU skal forske på hodepine

  Forskere ved NTNU får 130 millioner kroner til å forske på hodepine. Norsk senter for hodepineforskning skal prøve ut nye måter å behandle lidelsen til både voksen og barn, skriver Gemini.

  Migrene.
  Foto: ScanStockPhoto
 • NTNU får gebyr for ulovlig innsyn

  Datatilsynet mener NTNU ikke hadde rettslig anledning eller begrunnet mistanke til å gå inn i Øyvind Eikrems epostkonto før avskjedssaken mot ham.

  Datatilsynet ilegger et gebyr på 150.000 kroner og slår fast at NTNU ikke har redegjort for hvorfor de skulle ha en begrunnet mistanke til å gå inn i epostkontoen, melder Khrono.

  Tilsynet skriver at det dreier seg om et alvorlig personvernbrudd.

  Eikrem og NTNU kom til forlik som endte med at førsteamanuensen sa opp og avskjedssaken ble avsluttet.

  NTNU og deres advokater tok seg i fjor sommer inn i Eikrems epostkonto og åpnet 80 eposter. Eikrem og hans advokater protesterte på det. NTNU gjorde undersøkelsene for å finne bevis for at Eikrem sto bak en omstridt konto i sosiale medier, noe Eikrem har avvist.

  (NTB)

 • Omstridt oppsigelsessak ved NTNU

  Onsdag skal styret ved NTNU behandle avskjedssaken mot førsteamanuensis Øyvind Eikrem, som beskyldes for fremmedfiendtlige ytringer på en hemmelig Facebook-konto. NTNU-rektor Anne Borg mener Eikrem bør avskediges, skriver Aftenposten. Eikrem sier han vil ta saken til retten om så skjer.

 • Studenter vant rakettkonkurranse

  35 studenter fra NTNU, som deltok i en rakettkonkurranse i Portugal, vant sin klasse i European Rocketry Challenge 2021. Raketten «Stetind» nådde en høyde på hele 9 kilometer, opplyser teamet Propulse NTNU i ei pressemelding. Arbeidet med raketten starta allerede i fjor høst, og seieren inspirerer til videre satsing.

  Studenter fra teamet Propulse NTNU vant rakettkonkurranse i Portugal. Studentene samla med norsk flagg.
  Foto: Team Stetind Propulse NTNU
 • Bonus for NTNU-ansatte

  NTNU blar opp vel 23 ekstra millioner kroner foran de lokale lønnsforhandlingene som snart er i gang. Ekstrabeløpet kommer fordi de ansatte har hatt uvanlige arbeidsforhold under pandemien. Lønnsoppgjøret skal være ferdig innen utgangen av oktober, skriver Universitetsavisa.