Latvia

 • Ny nedstengning i Latvia

  Smitteøkningen i Latvia er så stor at landet må stengte ned i nesten en måned, varsler statsministeren. Det innebærer stengning av alle butikker utenom de som selger viktige varer, og dessuten utstrakt bruk av hjemmeskole. Det blir også innført et delvis portforbud fra klokka 20 til 5 om morgenen.

 • President testa positivt for korona

  Presidenten i Latvia, Egils Levits, har testa positivt for koronaviruset. Det skriv statsministerkontoret på sine heimesider torsdag.

  President i Finland, Sauli Niinistö, som åt frukost med Levits på onsdag, må difor i isolasjon.

  Levits vil halde fram med brorparten av sitt arbeide, men må avlyse besøk frå andre land, samt reiser til Kosovo og Makedonia, skriv kontoret.

  Presidenten fekk si andre dose koronavaksine i april.

 • Latvia utviser diplomater

  Latvia utviser den hviterussiske ambassadøren og alle landets diplomater, sier en talsperson for Latvias utenriksdepartement til Reuters. Utvisningene skjer etter at Hviterussland utviste samtlige av Latvias diplomater tidligere i dag.

 • Utviser latviske diplomater

  Hviterussland utviser samtlige diplomater ved Latvias ambassade i Minsk, inkludert ambassadør Einars Semanis, melder NTB. Bakgrunnen for utvisningen skal være at latviske myndigheter benyttet den hviterussiske opposisjonens flagg under en ishockeykamp.

  – Ambassadøren er bedt om å forlate Hviterussland innen 24 timer. Hele den diplomatiske og administrative staben ved ambassaden er også bedt om å forlate Hviterussland innen 48 timer, sier Hviterusslands utenriksminister Vladimir Makej til det statlige nyhetsbyrået Belta.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no