Hopp til innhold
Latvia flagg
Foto: GINTS IVUSKANS / AFP

Latvia

  • Latvias utenriksminister trekker seg

    Latvias utenriksminister Krisjanis Karins går av, melder statlig latvisk kringkasting LSM, ifølge Reuters.

    Det skjer etter at påtalemyndigheten i Latvia har åpnet straffesak mot Karins.

    Straffesaken dreier seg om private reisekostnader og bruk av privatfly under hans periode som statsminister.

    European Union Foreign Ministers meet in Brussels
    Foto: Johanna Geron / Reuters
  • Boikottar viktig møte

    Russlands utanriksminister Sergej Lavrov har sagt at han vil delta på eit OSSE-møte denne veka. Det får Ukraina og dei baltiske landa til å boikotte møtet.

    OSSE er samarbeidsorganisasjonen for tryggleik og samarbeid i Europa.

    Ukrainas utanriksminister Dmytro Kuleba vil boikotte ministermøtet i OSSE på grunn av avgjerda om å la Lavrov delta, seier talspersonen hans Oleh Nikolenko til AFP.

    Ministerrådet i Organisasjonen for tryggleik og samarbeid i Europa (OSSE) startar i Skopje i Nord-Makedonia torsdag. Lavrov er invitert, og har sagt at han vil delta.

    Dei baltiske landa Estland, Litauen og Latvia seier også at dei ikkje vil delta på OSSE-møtet på grunn av invitasjonen til Lavrov.

    (NTB)

  • Likekjønnet partnerskap blir lovlig i Latvia

    Nasjonalforsamlingen i Latvia har vedtatt at likekjønnede par kan registrere seg som partnere fra og med juli neste år.

    Selv om den nye partnerskapsloven innebærer en juridisk anerkjennelse av likekjønnede par, får de færre rettigheter enn gifte. Grunnloven definerer at ekteskap er mellom en mann og en kvinne.

    Torsdagens vedtak ble gjort med en knapt flertall blant de 100 medlemmene i nasjonalforsamlingen etter en opphetet debatt. Målet er å gi likekjønnede par et minimum av juridisk og sosial beskyttelse. (NTB)

  • Latvia sier russisk fly krenket landets luftrom

    Et uidentifisert fly fløy inn i latvisk luftrom ved grensen mot Russland, opplyser Latvias regjering, som har levert en protest til Russland.

    Krenkelsen av luftrommet til det baltiske EU- og Nato-landet skjedde mandag, opplyser det latviske forsvarsdepartementet. Flyet fløy deretter tilbake til russisk luftrom.

    – Nødvendige tiltak er tatt for å hindre trusler mot Latvias sikkerhet, heter det i departementets uttalelse. De har også delt informasjon om hendelsen med Nato. (NTB)

  • Latvia har mistet kontakt med en drone ved den russiske grensen

    Latvias forsvarsdepartement har begynt en gransking etter at militæret mistet kontakt med en drone ved grensen til Russland.

    Formålet med granskingen er å fastslå den hittil ukjente tekniske årsaken til at man mistet kontakt med dronen, opplyser forsvarsminister Andris Spruds mandag.

    Dronen ble meldt savnet under en militærøvelse i helgen. Ifølge forsvaret er det «stor sannsynlighet» for at den har landet på russisk territorium. Overvåkingsdronen var ikke utstyrt med noen våpen.

    (NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no