NRK Meny
Demonstrasjon mot Polens høyesteretts-vedtak
Foto: Agencja Gazeta / Reuters

Polen

Oppsummert

Polens president har godkjent grunnlovsendringen som gir justisministeren makt over landets vanlige domstoler. EU-kommisjonen advarer og sier at Polen blir fratatt sin stemme i unionen dersom landet presser gjennom den kontroversielle reformen.

 • Tror EU vil frata Polen stemmerett

  Polens nye statsminister Mateusz Morawiecki venter at EU neste uke vil starte en prosedyre som kan ende med at landet fratas stemmeretten i unionen. Det antas at Ungarn vil komme Polen til unnsetning og sørge for at dette ikke skjer.

 • Morawiecki ny statsminster i Polen

  Mateusz Morawiecki er blitt offisielt utnemnd til ny statsminister i Polen av president Andrzej Duda i dag. Tidlegare statsminister Beata Szydlo blir visestatsminister.

 • Morawiecki ny statsminister i Polen

  Beata Szydlo, statsminister i Polen, har levert oppseiinga frå den polske regjeringa til presidenten i landet, Andrzej Duda. Duda har sett inn finansminister Mateusz Morawiecki som ny mellombels statsminister. Det melder nyheitsbyrået Reuters.

 • Polsk underhus vedtok omstridt lov

  Underhuset i den polske nasjonalforsamlingen vedtok fredag en ny lov som gir politikerne økt kontroll over hvem som sitter i landets høyesterett. Endringen har vært skarpt kritisert av EU og av juridiske eksperter.

 • Polens statsminister går av

  Polens statsminister Beata Szydlo går av. Finansminister Mateusz Morawiecki tar over, melder nyhetsbyrået AP. En rokering i den polske regjeringen har vært ventet i flere uker.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no