NRK Meny
Demonstrasjon mot Polens høyesteretts-vedtak
Foto: Agencja Gazeta / Reuters

Polen

Oppsummert

Polen har fått internasjonal kritikk for flere omstridte lovendringer den siste tiden. EU-kommisjonen har truet med at Polen kan miste sin stemme i unionen etter disse endringene.

 • Warszawa-oppstanden vert markert

  75 år etter Warszawa-oppstanden markerte befolkninga i den polske hovudstaden dagen med å feste papirliljer på kleda sine. Liljene er meint som eit symbol for dei rundt 13.000 jødane som vart drepne i oppstanden.

 • Polen kjøper Patriot-raketter

  Polen har kjøpt Patriot-raketter fra USA for 37 milliarder kroner, melder Reuters. Dette er landets største våpenkjøp noensinne. Rakettsystemet skal inngå i forsvaret mot russiske missiler. Avtalen ble signert av forsvarsminister Mariusz Blaszczak.

  Mariusz Blaszczak og Paul Jones
  Foto: JANEK SKARZYNSKI / AFP
 • Polen kjøper amerikanske missiler

  Polen har kjøpt det amerikanskproduserte missilforsvarssystemet Patriot for 37 milliarder kroner, bekrefter Polens forsvarsdepartement. De første milssilene skal komme i 2022, og skal kunne skyte ned både raketter og jagerfly.

 • Avis anklaget etter holocaust-lov

  En argentinsk avis er det første mediet som er klaget inn etter at Polens omstridte holocaust-lov trådte i kraft. Loven forbyr fremstillinger som gir «Polen skyld eller delt skyld for forbrytelsene som ble begått av Nazi-Tyskland».

 • Polen vil blidgjøre Israel

  Polen sender en delegasjon til Israel i et forsøk på å reparere det anstrengte forholdet mellom landene. Bakgrunnen er den vedtatte holocaust-loven, som blant annet forbyr alle hentydninger om polsk deltakelse under holocaust under andre verdenskrig.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no