Demonstrasjon mot Polens høyesteretts-vedtak
Foto: Agencja Gazeta / Reuters

Polen

Oppsummert

Polen har fått internasjonal kritikk for flere omstridte lovendringer den siste tiden. EU-kommisjonen har truet med at Polen kan miste sin stemme i unionen etter disse endringene.

 • Polens regjeringsparti i hardt vær

  Hemmelig opptak av en telefonsamtale skaper trøbbel for regjeringspartiets leder i Polen. I samtalen skal han ha gitt løfter om å skaffe milliardlån og tillatelse til å bygge en skyskraper i Warszawa. Opposisjonen har demonstrert etter avsløringen.

 • Ni gruvearbeidere savnet i Polen

  Ni gruvearbeidere er savnet etter at et jordskjelv rammet ei kobbergruve i Rudna vest i Polen, opplyser gruveselskapet KGHM.

 • Polakker demonstrerte i Auschwitz

  Mens det offisielle Polen mintes de drepte i dødsleirene Auschwitz og Birkenau på minnedagen for holocaust, demonstrerte også titalls polske nasjonalister. De mener regjeringen kun minnes leirens jødiske ofre, ikke de polske ofrene i 2. verdenskrig.

 • Titusener bak drept ordførers kiste

  Flere titusen mennesker fulgte den drepte polske ordføreren Pawel Adamowicz til graven fredag kveld. Han ble drept sist søndag med kniv under et veldedighetsarrangement i Gdansk.

  Polsk ordfører drept, gravferd i Gdansk
  Foto: AGENCJA GAZETA / Reuters
 • Tre arresterte for drapsoppfordring

  Polsk politi arresterte tre personar måndag for å ha oppfordra til fleire politikardrap, opplyser det polske innanriksdepartementet. Det skjer dagen etter at ordføraren i Gdansk, Pawel Adamowicz, døde av knivstikking under eit velgjerdsarrangement.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no