Demonstrasjon mot Polens høyesteretts-vedtak
Foto: Agencja Gazeta / Reuters

Polen

Oppsummert

Polen har fått internasjonal kritikk for flere omstridte lovendringer den siste tiden. EU-kommisjonen har truet med at Polen kan miste sin stemme i unionen etter disse endringene.

 • Polsk ordfører alvorlig stikkskadd

  Tilstanden til ordføreren i Gdansk er svært alvorlig etter at han ble knivstukket søndag kveld. Det sier landets innenriksminister, som kaller handlingen barbarisk. Pawel Adamowicz ble angrepet da han sto på scenen under et veldedighetsarrangement.

  Pawel Adamowicz
  Foto: Wojciech Strozyk / AP
 • Polsk ordfører knivstukket

  Ordføreren i Gdansk i Polen ble knivstukket mens han deltok på et veldedighetsarrangement, melder nyhetsbyrået AP som siterer polske medier. Pawel Adamowicz ble angrepet av en mann med kniv da han sto på scenen under arrangementet søndag kveld.

  Pawel Adamowicz
  Foto: Wojciech Strozyk / AP
 • Polen snur om tidligpensjon

  En rekke polske høyesterettsdommere kan få komme tilbake på jobb igjen, etter at regjeringspartiet foreslår å endre den omstridte loven om tidligpensjon. EU har kritisert Polen for å ha avsatt 23 av 72 høyesterettsdommere ved å senke pensjonsalderen.

 • 200.000 deltok i omstridt markering

  200.000 deltok i omstridt marking i Polen som markerte at det er 100 års siden landet fikk sin uavhengighet. Den politiske opposisjonen i landet har støttet forsøket på å avlyse markeringene som fant sted i hele Polen, melder NTB/DPA.

 • Domstol opphever forbud i Polen

  En domstol har opphevet forbudet mot en nasjonalistmarsj i Warszawa på landets uavhengighetsdag. Ordfører la ned forbud mo marsjen – som inkluderer en ytre høyre-gruppe. Domstolen mener det ikke er tilstrekkelig lovhjemmel for å stanse marsjen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no