Demonstrasjon mot Polens høyesteretts-vedtak
Foto: Agencja Gazeta / Reuters

Polen

Oppsummert

Polen har fått internasjonal kritikk for flere omstridte lovendringer den siste tiden. EU-kommisjonen har truet med at Polen kan miste sin stemme i unionen etter disse endringene.

 • 200.000 deltok i omstridt markering

  200.000 deltok i omstridt marking i Polen som markerte at det er 100 års siden landet fikk sin uavhengighet. Den politiske opposisjonen i landet har støttet forsøket på å avlyse markeringene som fant sted i hele Polen, melder NTB/DPA.

 • Domstol opphever forbud i Polen

  En domstol har opphevet forbudet mot en nasjonalistmarsj i Warszawa på landets uavhengighetsdag. Ordfører la ned forbud mo marsjen – som inkluderer en ytre høyre-gruppe. Domstolen mener det ikke er tilstrekkelig lovhjemmel for å stanse marsjen.

 • Polen stanser ytre-høyre marsj

  Myndighetene i Warszawa har bestemt seg for å nekte nasjonalister og demonstranter fra ytre høyre å marsjere i byen på Polens uavhengighetsdag på søndag. Grunnen er aggressiv nasjonalisme og bekymringer rundt sikkerheten.

 • EU-skeptisk parti går frem i Polen

  Det høyreorienterte og EU-skeptiske regjeringspartiet PiS har fått økt oppslutning i dagens lokalvalg i Polen, ifølge en fersk valgdagsmåling. Partiet får i snitt en oppslutning på 32,3 prosent. Det er en framgang på 5,4 prosentpoeng.

 • Polen utnevner nye dommere

  Til tross for nye trussel-sanksjoner fra EU, har Polen utpekt ti nye høyesterettsdommere til et disiplinærorgan, skriver NTB. Landets domstolsreform er kritisert av jusseksperter og EU-kommisjonen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no