Justin Trudeau.
Foto: Lars Hagberg / AFP

Canada

 • Pågrep falsk terrorist i Canada

  En 25 år gammel mann er pågrepet i Canada, siktet for å ha løyet på seg en rolle i terrorgruppen IS i flere høyprofilerte intervjuer. Canadieren har også stilt opp i intervjuer for blant annet CBC og New York Times.

 • Fem døde etter skyteepisode

  Fem personar er funne døde i eit hus etter ei skyteepisode i Oshawa, Canada, opplyser canadisk politi ifølge nyheitsbyrået AP. Ein sjette person blei funnen i huset med skotskadar. Fleire personar meldte om lyden av skot i området natt til fredag.

 • Freeland ny finansminister i Canada

  Canadas tidligere utenriksminister Chrystia Freeland overtar som landets nye finansminister etter Bill Morneaus avgang. Freeland regnes som en nær alliert av statsminister Justin Trudeau.

  Statsminister Justin Trudeau ser på mens visestatsminister og nå nye finansminister Chrystia Freeland svarte på spørsmål på en pressekonferanse i Ottawa tirsdag.
  Foto: Adrian Wyld / AP
 • Canadas finansminister går av

  Canadas finansminister Bill Morneau går av. Avgangen kommer i kjølvannet av en etikkskandale og angivelig uenighet med Trudeaus finansiering av pandemitiltak.

- Han sier han satte på bremsene, men vi tror ham ikke. Det sier Edward Burkhardt, lederen for Montreal, Maine and Atlantic Railway om den ansatte som nå er suspendert etter togkatastrofen i Lac-Mégantic.
Canadiske transportsikkerhetsmyndigheter holdt tirsdag en pressekonferanse om togulykken i Lac-Mégantic.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no