Hopp til innhold
Canada India Sikh Slain
Foto: DARRYL DYCK / AP

Canada

Oppsummert

Flere hundre skogbranner herjer i Nova Scotia-provinsen øst i Canada.

 • Zelenskyj til Canada

  Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj skal besøke Canada og tale til landets nasjonalforsamling fredag.

  Det opplyser kontoret til Canadas statsminister Justin Trudeau.

  Zelenskyj skal også møte canadiske næringslivsledere for å styrke private investeringer i Ukraina i framtida, ifølge kunngjøringen.

 • Canada ber India samarbeide om etterforsking

  Den kanadiske statsministeren Justin Trudeau ber India om å samarbeide etter drapet på separatistleiaren Hardeep Singh Niijar.

  – Det er ei alvorleg sak som nettopp må takast på alvor. Det er det vi gjer, seier Trudeau.

  Tysdag blei det kjend at Canada utviser ein indisk diplomat etter påstandar om at indisk etterretning kan stå bak drapet på Niijar i juni. Statsministeren ville torsdag ikkje kommentere kva bevis dei har som peikar mot India, ifylgje Reuters.

  Forholdet mellom dei to landa har kjølna som fylgje av skuldingane. Torsdag kunngjorde indiske styresmakter at dei stoppar handsaminga av nye visumsøknader frå kanadiske statsborgarar. India bad samstundes Canada om å redusere talet på diplomatar i landet.

 • Canada reduserer antall diplomater i India etter trusler

  Etter hvert som den diplomatiske krangelen mellom India og Canada har eskalert, har det kommet mange trusler på sosiale medier mot landets diplomater. Derfor vil Canada nå vurdere å skjære ned på antall diplomater i India. Det skriver AFP.

  – På grunn av sikkerheten har vi besluttet å midlertidig redusere antall diplomater i landet, melder det canadiske utenriksdepartementet.

  (NTB)

 • India utviser kanadisk diplomat

  Det melder nyhetsbyrået AFP som siterer det indiske utenriksdepartementet.

  Dette skjer timer etter at Canada utviste en indisk diplomat etter drapet på en sikh-separatist nær Vancouver. Canadas statsminister Justin Trudeau sier at landets etterretningsopplysninger tyder på at den indiske regjeringen kan ha stått bak drapet på en sentral sikh-leder.

  Indias utenriksdepartement har reagert kraftig på anklagene og kaller dem absurde.

  Indiske Hardeep Singh Nijjar ble skutt og drept utenfor sikh-tempelet i Surrey i provinsen British Columbia 18. juni i år. Nijjar var en sterk tilhenger av et uavhengig sikh-land omtalt som Khalistan. Bevegelsen som kjemper for Khalistan, er forbudt i India og ses på som en trussel mot den nasjonale sikkerheten.

 • India: Påstander om innblanding i drap i Canada er absurde

  Canada undersøker påstander om at indiske agenter har hatt noe å gjøre med drapet på en sikh-leder i landet. India kaller påstandene «absurde».

  Indiske Hardeep Singh Nijjar ble skutt og drept utenfor sikh-tempelet i Surrey i provinsen British Columbia 18. juni i år. Nijjar var en sterk tilhenger av et uavhengig sikh-land omtalt som Khalistan. Bevegelsen som kjemper for Khalistan, er forbudt i India og ses på som en trussel mot den nasjonale sikkerheten.

  Indias utenriksdepartement reagerer kraftig på anklagene og kaller dem absurde.

  – Lignende anklager ble fremmet av den canadiske statsministeren til vår statsminister og ble fullstendig avvist, heter det i en uttalelse.

  Ifølge indisk UD bidrar beskyldningene til å ta fokus vekk fra «Khalistan-terrorister og ekstremister som har fått beskyttelse i Canada».

  – Vi oppfordrer Canadas regjering til å hurtige og effektive rettslige grep mot alle anti-indiske elementer som opererer fra deres jord, heter det. (NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no