Hopp til innhold
Et Norwegian-fly av typen Boeing 737-800 har akkurat tatt av fra Trondheim lufthavn Værnes. Hjulene er fortsatt ut. Himmelen med solglimt gjennom skyene omringer flyet.
Foto: Bjarte Johannesen / NRK

Flyselskapet Norwegian

Oppsummert

Ny toppsjef i flyselskapet Norwegian er Geir Karlsen etter at Jacob Scham ble bedt om å fratre. Norwegian har tidligere varslet at de dropper langdistanse og skal konsentrere seg om Norden for å rette opp økonomien.

  • Norwegian med driftsresultat på 2,23 mrd. kroner

    For hele året leverte Norwegian et driftsresultat på 2,23 milliarder kroner, det høyeste driftsresultatet i selskapets historie.

    For fjerde kvartal leverte selskapet et driftsresultat på 328 millioner kroner. Resultat før skatt endte på 1804 millioner kroner for hele året 2023 og 208 millioner kroner for kvartalet.

    Det skriver Norwegian i en pressemelding.

  • Norske flyplasser må kansellere etter storstreik i Tyskland

    Elleve av Tysklands største flyplasser rammes torsdag av streik, og flere av flyplassene har innstilt alle avganger. Det skaper trøbbel også for norske flyselskap.

    Sikkerhetspersonale i fagorganisasjonen Verdi streiker ved flyplassene i Frankfurt, Hamburg, Bremen, Berlin, Leipzig, Düsseldorf, Köln, Hannover, Stuttgart, Erfurt og Dresden.

    Det er ventet at rundt 1100 flyavganger blir innstilt eller forsinket torsdag, noe som kommer til å påvirke 200.000 passasjerer, ifølge flyplassforeningen ADV.

    Både Norwegian og SAS har flere avganger som blir berørt av den tyske storstreiken.

    – Alle våre avganger fra Tyskland i dag er kansellert. Det dreier seg om tre avganger fra Berlin, og alle disse passasjerene får mulighet til ombooking, sier pressevakt Sara Neergaard i Norwegian til Dagbladets Børsen. (NTB)

  • Norwegian: Overskudd på 2,2 milliarder kroner

    Norwegian oppjusterer forventningene for årsresultatet i 2023 og varsler at det vil ende på 2,2 milliarder kroner.

    I november i fjor anslo selskapet at årsresultatet ville bli på mellom 1,8 og 2 milliarder kroner.

    – Forbedringen i resultatforventningene skyldes i hovedsak større etterspørsel etter reiser i november og desember 2023, forlik i merkevarestriden med Bank Norwegian og kompensasjon for forsinkelser i flyleveranser, skriver selskapet i en børsmelding.

    Norwegian-aksjen steg med mer enn 5 prosent og var en av de mest omsatte da Oslo Børs åpnet onsdag.

    Norwegian-resultatene blir publisert fredag 16. februar.

    Flytrafikk
    Foto: Tore Ellingseter / NRK
  • Norwegian får kjøpe Widerøe

    Konkurransetilsynet ga torsdag selskapene beskjed om at tilsynet tillater Norwegians oppkjøp av Widerøe, skriver NTB.

    – Det har vært nødvendig å gjøre en grundig vurdering av oppkjøpet. Vi har nå konkludert med at dette oppkjøpet ikke i betydelig grad vil hindre effektiv konkurranse i det norske markedet for luftfart. Derfor kan oppkjøpet nå gjennomføres, sier konkurransedirektør Tina Søreide.

    Flyselskapene ble 17. november varslet om at tilsynet kunne stanse oppkjøpet. Etter at de har gitt sine tilsvar, har tilsynet gjort ytterligere analyser og vurderinger og kommet til at det ikke er tilstrekkelig grunnlag for å stanse oppkjøpet

  • Gladnyhet for alle som er fysne på sydentur fra Evenes

    I dag kom nyheten om at Norwegian slipper en ny direkterute fra Harstad-Narvik lufthavn.

    Fra og med 7.mai 2024 kan reisende fra Evenes glede seg over en ukentlig avgang til Palma de Mallorca, skriver Fremover.

    Flyvningen kommer i tillegg til den direkte charterflyvningen som Norwegian allerede har til Las Palmas.

    – Det er mange spanjoler som synes Nord-Norge er fint og Palma er en populær destinasjon for mange, sier Eline Hyggen Skari, senior kommunikasjonsrådgiver i Norwegian til Fremover.

    Eline Hyggen Skari, Senior kommunikasjonsrådgiver i Norwegian.
    Foto: Thomas Brun NTB / Kommunikasjon

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no