Hopp til innhold
Et Norwegian-fly av typen Boeing 737-800 har akkurat tatt av fra Trondheim lufthavn Værnes. Hjulene er fortsatt ut. Himmelen med solglimt gjennom skyene omringer flyet.
Foto: Bjarte Johannesen / NRK

Flyselskapet Norwegian

Oppsummert

Styret i Norwegian har bedt konsernsjef Jacob Schram om å gå av. Ny toppsjef i flyselskapet er Geir Karlsen. Norwegian har tidligere varslet at de dropper langdistanse og skal konsentrere seg om Norden for å rette opp økonomien.

 • Høyeste passasjertall for Norwegian siden før pandemien: Fløy 1,9 millioner passasjerer i juni

  Norwegian hadde 1 937 318 passasjerer i juni. Dette er en økning på 19 prosent fra forrige måned, og det høyeste antallet som har flydd med selskapet siden før pandemien. Det skriver Norwegian i en pressemelding.

  Fyllingsgraden var på 85 prosent. Tallet i juni 2021 var til sammenligning 225 509.

  I juni ble det fremforhandlet ny tariffavtale mellom Norwegian og Norwegian Pilot Union og den norske kabinforeningen, mens forhandlingene mellom NHO Luftfart og Norsk Flytekniker Organisasjon endte med streik og lockout. Streiken varte i ti dager før regjeringen gikk til tvungen lønnsnemd.

  –Vi er veldig glade for at det er enighet med både de kabinansatte og pilotene om en ny tariffavtale, og for at vi har teknikerne tilbake på jobb. Det betyr at vårt ruteprogram går som planlagt. Vi har stor pågang, men det er fremdeles ledig kapasitet til mange destinasjoner i Europa, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

  Fly, Norwegian, flystreik, luftfart
  Foto: Tore Ellingseter / NRK
 • Stor økning i bookinger hos Norwegian etter SAS-streiken

  Etter at meklingen mellom SAS og pilotene ikke førte fram, opplever flyselskapet Norwegian et hopp i nye bookinger.

  Norwegian opplever stor økning i antall bookinger etter at SAS-pilotene gikk ut i streik, sier kommunikasjonsdirektør Grete Roald til TV 2.

  – Vi ser en veldig stor økning i bookinger. Det har vi sett siden et ble meldt om potensiell streik for to uker siden. Men etter at forhandlingene ble utsatt har det økt og spesielt etter 11 i dag har det vært en kraftig økning, sier Roald.

  Roald forteller videre at de opplever størst pågang på «typiske sydendestinasjoner» som Spania, Italia, Hellas og Frankrike.

  (NTB)

 • Norwegian og kabinforeningen enige om tariffavtale

  Flyselskapet Norwegian og den norske kabinforeningen har signert en ny toårig tariffavtale for de ansatte i Norge.

  Det er til sammen rett i overkant av 1.000 kabinansatte ved Norwegians fire baser i Norge, og de utgjør med det den største yrkesgruppen av ansatte i selskapet. Norwegian har baser i Trondheim, Bergen, Stavanger og Oslo.

  – Gjennom tøffe, men konstruktive forhandlinger har vi med denne avtalen fått en harmonisering med andre yrkesgrupper i selskapet. I praksis betyr dette lønnsjustering, økt fleksibilitet, og i fortsettelsen et sterkt fokus på arbeidsmiljøet, sier Rene-Charles Gustavsen, leder av de kabinansatte i Norwegian og Compliance Performance Supervisor i Norwegian i en pressemelding.

  På grunn av pandemien er det nesten fem år siden partene sist gjennomførte forhandlinger. Fremover ønsker de å samarbeide tettere. (NTB)

 • Enighet om ny tariffavtale med Norwegian-pilotene

  Norwegian og Norwegian Pilot Union i Parat, som organiserer pilotene i Norge, er enige om en tariffavtale for 2022-2023.

  Leder i Norwegian Pilot Union, Alf Hansen, sier avtalen sikrer norske arbeidsplasser og vil gi bedre mulighet for planlegging av pilotenes arbeidshverdag, skriver Parat i en pressemelding.

  – Vi har klart å få til større fleksibilitet, kombinert med forutsigbarhet for ansatte piloter. Det har vært viktig for oss i disse forhandlingene, der vi har fått nødvendige garantier for jobbtrygghet, sier pilotlederen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no