Dronebilde Oslo lufthavn Gardermoen
Foto: Aftenposten Pool Hans O. Torgersen / NTB scanpix

Flyselskapet Norwegian

Oppsummert

Styret i Norwegian har bedt konsernsjef Jacob Schram om å gå av. Ny toppsjef i flyselskapet er Geir Karlsen. Norwegian har tidligere varslet at de dropper langdistanse og skal konsentrere seg om Norden for å rette opp økonomien.

 • Norwegian-aksjen fortsetter å stige

  For andre dag på rad endte Norwegian med en god oppgang på Oslo Børs. Flyselskapet bidro til at hovedindeksen steg med 0,78 prosent til 1.133,14 poeng.

  Norwegian ble onsdagens tredje mest omsatte aksje og hadde ved stengetid steget med 7,2 prosent.

 • Norwegian opp på børsen

  Etter ein turbulent start på veka med bytte av toppsjef, rykker Norwegian opp 9 prosent på børsen tysdag ved 13-tida. Flyselskapets verdi falt først 1,1 prosent måndag.

 • – Overrasket over å få sparken

  – Styrets beslutning om å gi meg sparken kom svært overraskende på meg, sier avsatt toppsjef i Norwegian Jacob Schram. Han sier han har vært villig til å revidere etterlønnsavtalen, som gir ham 15 måneders etterlønn etter ni måneders oppsigelsestid.

  – Jeg har kommet med konkrete tilbud som ville ha redusert denne i betydelig grad. Disse forhandlingene førte dessverre ikke frem, sier Schram.

 • Karlsen: – Det har gått fort

  Ny konsernsjef i Norwegian Geir Karlsen sier at dialogen med ham om å overta som selskapets toppsjef, begynte i forrige uke. – Dette har vært en prosess som har gått fort, sier Karlsen til E24.

  – Vi har vært gjennom en reise det siste året, og nå sitter vi her med et fullstendig restrukturert selskap. Jeg synes derfor det kunne være en spennende utfordring å ta dette videre og skape en bærekraftig lønnsomhet i Norwegian.

 • – Styret ba Schram om å gå av

  Styreleder Svein Harald Øygard bekrefter at Norwegian-styret ba Jacob Schram om å gå av som konsernsjef, men vil ikke gå inn på årsaken. Den nye Norwegian-toppsjefen Geir Karlsen har gått med på rundt 30 prosent lavere lønn enn Schram, ifølge Øygard.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no