Hopp til innhold
Et Norwegian-fly av typen Boeing 737-800 har akkurat tatt av fra Trondheim lufthavn Værnes. Hjulene er fortsatt ut. Himmelen med solglimt gjennom skyene omringer flyet.
Foto: Bjarte Johannesen / NRK

Flyselskapet Norwegian

Oppsummert

Ny toppsjef i flyselskapet Norwegian er Geir Karlsen etter at Jacob Scham ble bedt om å fratre. Norwegian har tidligere varslet at de dropper langdistanse og skal konsentrere seg om Norden for å rette opp økonomien.

 • Norwegian overrasket etter Widerøe-varsel

  Norwegian sier de er overrasket over Konkurransetilsynet, som har varslet at Norwegians kjøp av Widerøe vil svekke konkurransen i det norske flymarkedet.

  – Vi er overrasket over Konkurransetilsynets varsel om mulig stans av oppkjøpet, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

  Norwegian har frist til 8. desember til å svare på dagens varsel. Siste frist for Konkurransetilsynets endelige konklusjon er 3. januar 2024, men en avgjørelse kan komme før dette.

 • Norwegian økte resultatet i tredje kvartal

  Norwegian fikk et resultat før skatt på 2 milliarder kroner i tredje kvartal, skriver de i en pressemelding.

  Det er det nest beste kvartalsresultatet i selskapets historie.

  – Hele Norwegian-laget har bidratt til at vi nå kan se tilbake på et av de beste kvartalene i flyselskapets 21-årige historie. Jeg er svært godt fornøyd med at vi leverer et sterkt finansielt resultat. Samtidig er vi helt i Europa-toppen på operasjonell drift, med god punktlighet og et meget lavt antall kanselleringer, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

 • Norwegian setter opp ekstra avgang fra Tel Aviv torsdag

  Norwegian-flyet som skal gå fra Tel Aviv onsdag kveld, for å fly norske og andre nordiske borgere ut av Israel, er fullt. Det er derfor satt opp et nytt fly torsdag. Det har tentativ avgang torsdag ettermiddag, for å fly norske og andre nordiske borgere ut av Israel. Det melder UD.

  – Reisende som ønsker å bli med denne flygingen, kan henvende seg til Utenriksdepartementet, på e-post til Publikumstjenesten.Krisestab@mfa.no, opplyser selskapet til NTB.

 • Norwegian tar en beslutning om Israel-reiser i løpet av dagen

  Norwegian skal i løpet av mandag beslutte om de fortsetter flygningene til Tel Aviv i Israel. Neste planlagte flygning er fra København tirsdag.

  – Vi vurderer situasjonen fortløpende, og vil i løpet av dagen ta en beslutning på om vi vil fortsette å operere våre flyginger til og fra København og Stockholm til Tel Aviv, skriver pressevakt Anna-Lena Nordling i en epost til NTB.

  Dersom det blir endringer, vil passasjerene kontaktes direkte, skriver hun videre.

  (NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no