Abiy Ahmed
Foto: Mulugeta Ayene / AP / NTB

Etiopia

 • Tusener av tigrayere arrestert

  Tusener av etniske tigrayer over hele Etiopia er fanget opp i en arrestasjonsbølge, anklagd for forræderi. Mange blir sittende inne i månedsvis uten lov og dom. De omfattende arrestasjonene er etter alt å dømme et forsøk på å fjerne tigrayere fra alle nivåer i den offentlige administrasjon, der de var dominerende tidligere, viser en gransking gjort av Associated Press.

 • Soldater satt inn mot etnisk uro

  Hæren i Etiopia sier at soldater blir satt inn for å stanse en blodig konflikt mellom de to største etniske gruppene i landet. Flere enn 300 ble drept i Amhara-regionen i mars i kamper mellom væpnede menn fra amhara- og omoro-folkene.

 • Hver tredje etiopier kan ha korona

  Hver tredje etiopier kan være koronasmittet, advarer helsemyndighetene i landet. Intensivavdelingene på sykehusene er overfylt, det fins ikke lenger oksygentanker tilgjengelig, og situasjonen er «alarmerende», slår Etiopias folkehelseinstitutt fast.

 • Etiopia avviser etnisk rensing

  Myndighetene i Etiopia avviser USAs beskyldning om at det forgår etnisk rensing i Tigray-regionen. Anklagene har ingen basis i virkeligheten og det er uriktig å dømme Etiopias regjering slik, uttaler utenriksdepartementet i landet.

Vinner av Nobels fredspris 2019, Etiopias statsminister Abiy Ahmed Ali sammen med statsminister Erna Solberg.
Ingen overlevde da et fly fra Ethiopian Airlines styrtet kort tid etter avgang fra Addis Abeba. Det melder den statlige kringkasteren i Etiopia.

WSJ: Feil på programvare var årsak til Ethiopian-styrt

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no