Mennesker med ansiktsmasker i Hongkong
Foto: Anthony Wallace / AFP/NTB Scanpix

Det nye koronaviruset

Oppsummert

Verdens helseorganisasjon har erklært global folkehelsekrise på grunn av det nye koronaviruset fra Kina, covid-19. Det har spredt seg til minst 30 land, hvorav åtte i Europa. 2200 mennesker er døde. Det totale antallet smittede er nå 94.000.

 • Italienar smitta av koronaviruset

  I Lombardia i Italia er ein 38 år gammal mann smitta av det nye koronaviruset, opplyser styresmaktene i regionen fredag morgon, melder Reuters. Han er den fjerde personen i Italia som er smitta.

 • By i Sør-Korea rammet av virus

  I Sør-Korea er byen Daegu erklært som en «spesiell håndterings-sone» som følge av 39 nye tilfeller av korona-smitte. I alt er 80 syke i byen, og folk blir bedt om å holde seg innendørs. I alt er det registert 156 syke i Sør-Korea, og et dødsfall.

 • 115 nye korona-døde i Kina

  Kinesiske helsemyndigheter melder om at 115 mennesker har dødd som følge av korona-viruset i Hubei-provinsen det siste døgnet. Totalt har 2233 mennesker dødd av viruset i Kina, de aller fleste i og rundt byen Wuhan der viruset oppsto i desember.

 • Wuhan-evakuerte angrepet i Ukraina

  Flere hundre ukrainere gikk torsdag løs på 45 landsmenn som kom hjem etter å ha blitt evakuert fra den virusrammede byen Wuhan i Kina. Flere busser ble angrepet og det ble satt fyr på barrikader i Novi Sanzjaryj hvor det ligger en karantenestasjon.

  Evakuerte ukrainere ble angrepet da de kom til karantenestasjonen i Novi Sanzjaryj i Ukraina.
  Foto: Efrem Lukatsky / AP/NTB Scanpix
 • Tre nye korona-tilfeller i Iran

  Talsperson for helsemyndighetene i Iran, Kianush Jahanpur, bekrefter at tre nye personer har testet positiv til det nye koronaviruset covid-19. Fra før har to personer fått påvist smitte i landet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no