Mennesker med ansiktsmasker i Hongkong
Foto: Anthony Wallace / AFP/NTB Scanpix

Det nye koronaviruset

Oppsummert

Verdens helseorganisasjon har erklært global folkehelsekrise på grunn av det nye koronaviruset fra Kina, covid-19. Det har spredt seg til minst 30 land, hvorav åtte i Europa. 2200 mennesker er døde. Det totale antallet smittede er nå over 76.000.

 • To nye koronadødsfall I Iran

  Iranske helsemyndigheter bekrefter fredag at ytterligere to personer har dødd som følge av koronasmitte i landet. Totalt har det nye koronaviruset kostet fire menneskeliv i Iran, og 18 har fått påvist viruset.

 • Koronavirus påvist i Israel

  Myndighetene i Israel bekrefter at det første tilfellet av det nye koronaviruset covid-19 har blitt påvist i landet. Viruset ble påvist hos en kvinne som hadde vært ombord et cruiseskip i Japan, skriver nyhetsbyrået Reuters.

 • Fleire smitta i Sør-Korea

  I Sør-Korea har talet på smitta stige med 48 personar, melder AP fredag morgon. Totalt er 204 menneske smitta i landet. 46 av dei nye smitta, er knytt til den kristne Shincheonji-sekta i byen Daegu, opplyser styresmaktene i landet.

 • Koronaviruset i kinesiske fengsel

  Fleire enn 400 tilfelle av det nye koronaviruset har blitt oppdaga i fengsel ei rekke stader i Kina. I Hubei, den sentrale provinsen der viruset først blei påvist i desember i fjor, er det påvist ​271 smittetilfelle i fengsel.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no