Italienske soldater i Milano med ansiktsmasker
Foto: Claudio Furlan / AP/NTB Scanpix

Det nye koronaviruset

Oppsummert

To nordmenn er bekreftet smittet med koronaviruset. En kvinne i Tromsø har testet positivt, og i Italia er en 26-årig norsk mann innlagt på sykehus. Sykdommen sprer seg til stadig flere land, og over 2700 mennesker er døde, viser en oversikt.

 • USA og Sør-Korea utsetter øvelse

  USA og Sør-Korea utsetter en felles militærøvelse på grunn av fare for spredning av det nye koronaviruset. Det melder nyhetsbyrået Yonhap torsdag, som siterer den felles militære ledelsen.

 • Pence utnevnt som virusansvarlig

  USAs visepresident Mike Pence er utnevnt som corona-ansvarlig i USA. Det kunngjorde president Donald Trump på en pressekonferanse tirsdag. – Vi har svært god kontroll på koronaviruset i vårt land, sa Trump.

 • Trump møter pressen om koronavirus

 • Varsler medpassasjerer torsdag

  Alle som delte fly med den koronasmittede Tromsø-kvinnen vil bli varslet. Kvinnen reiste med rutefly fra Oslo til Tromsø. Medpassasjerene vil få beskjed og informasjon torsdag, opplyser Folkehelseinstituttet.

 • Saudi-Arabia stenger grensene

  Saudi-Arabia stenger midlertidig grensene for pilegrimsreisende og turister fra land der koronaviruset er påvist. Det opplyser landets utenriksdepartement på Twitter. Det er så langt ikke påvist koronavirus i Saudi-Arabia.

Utbruddet av koronaviruset kan få konsekvenser for reiselivsbransjen på Sørlandet. Enkelte kunder har avbestilt turer, mens mange kontakter reisebyråene med spørsmål om de bør utsette planlagte reiser. Helsemyndighetene har foreløpig ingen klare råd til de reisende:

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no