Terrordømte Anders Behring Breivik saksøker staten.
Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Breiviks søksmål mot Staten

Oppsummert

Staten har anket dommen om at terrordømte Anders Behring Breiviks soningsforhold er i strid med menneskerettighetene. Ankesaken er berammet i Borgarting lagmannsrett 29. november.

 • Dato klar for ankesaken til Breivik

  Ankesaken om soningsforholdene til Anders Behring Breivik starter tirsdag 10. januar 2017. Borgarting lagmannsrett skal gjennomføre forhandlingene i Telemark fengsel, avdeling Skien. Det er satt av seks dager til saken, med rettsfri mandag 16. januar.

 • Breivik-saken utsatt til neste år

  Ankesaken om terrordømte Anders Behring Breiviks (37) soningsforhold er utsatt til januar neste år. Det bekrefter Borgarting lagmannsrett overfor VG. – Det er av praktiske årsaker, sier direktør Mari Fjærtoft Trondsen i Borgarting lagmannsrett.

 • Dommer i Breivik-anke er inhabil

  Dommer Ellen Mo som skulle behandle Anders Behring Brekviks anke over soningsforholdene, er erklært inhabil av Borgarting lagmannsrett. Årsaken er at Moe er medlem av Arbeiderpartiet og tidligere statssekretær.

 • Breiviks advokat melder forfall

  Ankesaken om terrordømte Anders Behring Breiviks soningsforhold er berammet i Borgarting lagmannsrett 29. november, men advokaten hans har meldt forfall. Dermed kan det hende rettssaken først kan arrangeres i 2017

Laster nettmøte, vennligst vent...
Laster Twitter-innhold
Staten anker dommen om at Anders Behring Breiviks soningsforhold bryter menneskerettighetene.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no