Terrordømte Anders Behring Breivik saksøker staten.
Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Breiviks søksmål mot Staten

Oppsummert

Staten har anket dommen om at terrordømte Anders Behring Breiviks soningsforhold er i strid med menneskerettighetene. Ankesaken er berammet i Borgarting lagmannsrett 29. november.

 • Dommer i Breivik-anke er inhabil

  Dommer Ellen Mo som skulle behandle Anders Behring Brekviks anke over soningsforholdene, er erklært inhabil av Borgarting lagmannsrett. Årsaken er at Moe er medlem av Arbeiderpartiet og tidligere statssekretær.

 • Breiviks advokat melder forfall

  Ankesaken om terrordømte Anders Behring Breiviks soningsforhold er berammet i Borgarting lagmannsrett 29. november, men advokaten hans har meldt forfall. Dermed kan det hende rettssaken først kan arrangeres i 2017

 • Har levert Breivik-anke

  Regjeringsadvokaten har levert staten si anke over dommen om soningsforholda til terrordømde Anders Behring Breivik, skriv NTB. Staten vart dømd for brot på menneskerettane til terroristen etter rettsaka tidlegare i år.

 • Dekker ikke Breiviks utgifter

  Staten avviser Anders Behring Breiviks søknad om å få dekket advokatutgiftene i forbindelse med søksmålet mot Justisdepartementet, skriver Aftenposten. Før Breiviks sak kom opp i mars, søkte Breiviks advokat Øystein Storrvik om fri rettshjelp for sin klient.

Staten anker dommen om at Anders Behring Breiviks soningsforhold bryter menneskerettighetene.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no