REgnskog brenner i Amazonas
Foto: Interpol/Rhipto

Branner i Amazonas

Oppsummert

Så langt i 2019 er det registrert flere enn 72.000 branner i regnskogen i Amazonas. På en uke ble det registrert nesten 10.000 branner. Regnskogen inneholder svært mange arter, og den binder også store mengder CO2, som frigjøres når skogen brenner.

 • Amazonas-beredskap

  Sju latinamerikanske land har undertegnet en skogerklæring for å verne Amazonas-regnskogen.
  Koordinert katastrofeberedskap skal heretter beskytte verdens største regnskog. Blant annet skal satellittbilder brukes for å overvåke Amazonas.

 • Bolsonaro dropper Amazonas-møte

  Brasils president kommer ikke til å delta på et møte hvor flere søramerikanske statsledere skulle diskutere hvordan man kan slukke brannene i Amazonas. Årsaken skal være at legen har sagt han ikke kan dra. Brasil vurderer å sende en vara, ifølge AFP.

 • Stadig flere branner i Amazonas

  Stadig flere branner oppstår i Amazonas, trass i at Brasils myndigheter har lagt ned forbud mot brenning av skog. I de første 48 timene siden forbudet ble innført, viser satellittdata 3859 nye branner i Brasil, hvorav rundt 2000 er i Amazona

 • Tre arrestert for brannstiftelse

  Tre personer ble torsdag arrestert for å ha startet branner i delstaten Para i Brasil, skriver nyhetsbyrået AFP. Ifølge nyhetsbyrået er det registrert 1600 nye branner tirsdag og onsdag i Amazonasregnskogen.

 • Demonstrerte mot Brasil-avtale

  Rundt 200 personer deltok i dag i en demonstrasjon i Oslo for å redde Amazonas og stoppe regjeringens nylige inngåtte handelsavtale med Brasil. Brasilianske myndigheter har fått kritikk internasjonalt som følge av brannene i Amazonas.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no