REgnskog brenner i Amazonas
Foto: Interpol/Rhipto

Amazonas

Oppsummert

Så langt i 2019 er det registrert flere enn 72.000 branner i regnskogen i Amazonas. På en uke ble det registrert nesten 10.000 branner. Regnskogen inneholder svært mange arter, og den binder også store mengder CO2, som frigjøres når skogen brenner.

 • Ber om hjelp til stanse avskoging

  Brasils miljøminister Ricardo Salles sier landet ikke klarer å forhindre avskogingen av Amazonas uten støtte fra rike land. – Vi er villige til å gjøre hva som helst som er nødvendig for å klare det, men trenger støtte, sier han til nyhetsbyrået AP.

 • Oppjusterer tall for avskoging

  Avskogingen i Amazonas i perioden fram til i sommer var enda høyere enn tidligere anslått, ifølge Brasils romforskningsinstitutt INPE. 10.100 kvadratkilometer skog forsvant fra juli 2018 til juli 2019, viser reviderte tall som INPE har publisert.

  Nedbrent skog i Amazonas
  Foto: Anders Magnus
 • Avskogingen i Amazonas øker kraftig

  Regnskog større en hele Kypros er forsvunnet fra Amazonas på bare ett år. Over 9700 km² regnskog gikk tapt i Brasil i 2019 og det er mer enn på ti år. Det viser tall fra brasilianske myndigheter. Tallene er alarmerende høye, sier Regnskogfondet.

  Røyk fra skogbranner i Amazonas
  Foto: Lars Os / NRK
 • Stans i norsk Amazonas-støtte

  Avskogingen i Brasil øker kraftig og Norge stanser alle overføringer til Amazonasfondet. I en rapport fra Norges ambassade i Brasil, som NTB har fått tilgang til, tegner de norske diplomatene et urovekkende bilde av utviklingen i landet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no