Avskoging i Brasil
Foto: BRUNO KELLY / Reuters

Avskoging

Oppsummert

Avskogingen skjer raskere enn før, slår forskere fast i en ny rapport fra World Research Institute. Hvert år fra 2014 til 2016 forsvant et skogsareal større enn Østerrike.

 • Regnskogfondet støtter bistandskutt

  Regnskogfondet støtter Norges beslutning om å kutte støtten til regnskogvern i Brasil. – Når Brasils regjering aktivt motarbeider samarbeidet med Norge må det få konsekvenser, sier generalsekretær i Regnskogfondet, Øyvind Eggen, i en pressemelding.

 • Norge stanser Brasil-regnskogpenger

  Norge holder tilbake 300 millioner kroner som skulle gått til regnskogvern i Brasil, melder DN. Brasil har brutt avtalen som skal finansiere tiltak mot avskoging. Avskoging av tropisk skog står for 11 prosent av verdens årlige klimagassutslipp.

  Avskoging i Brasil
  Foto: BRUNO KELLY / Reuters
 • Amazonasfondet kan bli nedlagt

  Etter et møte med norske myndigheter sa Brasils miljøminister Ricardo Salles at det er en fare for at Amazonasfondet legges ned. Det melder NTB. Norge har betalt inn 8,3 milliarder kroner til fondet som skal hindre avskoging i Amazonas.

 • Avskoging av Amazonas aukar

  Avskoginga av Amazonas har auka sidan Jair Bolsonaro har teke over som president i Brasil, skriv NTB. Han har blant anna oppheva ei rekke tiltak som var innført for å beskytte verdas største regnskog.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no