NRK Meny
Folk feirer i Bogotas gater
Foto: GUILLERMO LEGARIA / Afp

Colombia

Oppsummert

Regjeringen i Colombia og Farc-geriljaen signerte i 2016 en fredsavtale som innebærer at Farc blir et lovlig politisk parti. Men fortsatt er det mange rivaliserende opprørsfraksjoner og stadig voldelige sammenstøt

 • ELN beskyldes for bombeangrep

  ELN-geriljaen beskyldes for å ha bombet en oljeledning sør i Colombia. Samtalene med ELN ble fredag innstilt på ubestemt tid etter at det ble meldt om nye kamphandlinger og geriljaen bortførte en ingeniør øst i landet, skriver NTB.

 • Opprørere skal ha bortført ingeniør

  Colombiansk politi opplyser lørdag at en 41 år gammel petroleumsingeniør ble bortført fra et kontor i Saravena, nær grensen til Venezuela, av to maskerte menn som hevder de tilhørte ELN. Det skriver NTB.

 • Colombia dropper fredsamtaler

  Nye angrep gjør at at Colombias president Juan Manuel Santos har trukket seg fra samtaler om våpenhvile med landets siste opprørsgruppe, skriver AP. Samtalene skulle blitt holdt i Ecuador i dag.

 • Avsluttar våpenkvile i Colombia

  Den drygt tre månader lange våpenkvileavtalen mellom regjeringa i Colombia og geriljagruppa ELN går ut ved midnatt, men leiaren for ELN seier til AFP at avtalen kan bli forlenga. Talspersonar for partane sit no i forhandlingar i nabolandet Ecuador.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no