NRK Meny
Folk feirer i Bogotas gater
Foto: GUILLERMO LEGARIA / Afp

Colombia

Oppsummert

Regjeringen i Colombia og Farc-geriljaen signerte i 2016 en fredsavtale som innebærer at Farc blir et lovlig politisk parti. Men fortsatt er det mange rivaliserende opprørsfraksjoner og stadig voldelige sammenstøt

 • Sabotasje mot oljerørledning

  Det statseide oljeselskapet Ecopetrol har måttet stoppe pumpingen av olje i Cano Limon Covenas-oljerørledningen etter nok et bombeangrep, melder Reuters. Angrepet skjedde fredag kveld.

 • Colombia anerkjenner Palestina

  Før han gikk av sørget avtroppende president Juan Manuel Santos for at Colombia anerkjenner Palestina som selvstendig stat, skriver NTB. Før avgjørelsen var Colombia, sammen med Panama, ett av to land i regionen som ikke anerkjente Palestina.

 • Vil endre fredsavtalen med FARC

  Konservative Ivan Duque er tatt i ed som Colombias nye president. Han sier han vil endre fredsavtalen med den demilitariserte FARC-geriljaen og ta grep mot ELN.

 • Ny president i Colombia tatt i ed

  Konservative Ivan Duque er tatt i ed som Colombias nye president. 42 år gamle Duque avla ed i nærvær av overhusets leder Ernesto Macias sent tirsdag kveld norsk tid, under en seremoni utenfor Kongress-bygningen på Bolivar-plassen i Bogotas sentrum.

 • Vil løslate gisler i Colombia

  Geriljagruppen ELN ønsker å løslate seks personer som fredag ble bortført fordi det er farlig for gislene å oppholde seg i området. Blant de kidnappede er tre politifolk og en soldat. ELN ber hæren legge til rette for at gislene kan bli satt fri på en trygg måte.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no