Folk feirer i Bogotas gater
Foto: GUILLERMO LEGARIA / Afp

Colombia

Oppsummert

Regjeringen i Colombia og Farc-geriljaen signerte i 2016 en fredsavtale som innebærer at Farc blir et lovlig politisk parti. Men fortsatt er det mange rivaliserende opprørsfraksjoner og stadig voldelige sammenstøt

 • Utnyttar flyktningar som sexslavar

  Colombianske myndigheter seier at dei har redda 40 venezuelanske kvinner i Colombia frå moderne sexslaveri. Rettsforkjemparar åtvarar mot at venezuelanske flyktninger blir utnytta som sexslaver i Colombia.

 • Sivile fortsatt rammet av vold

  Folk på landsbygda i Colombia rammes av drap, seksuell vold og miner, to år etter at fredsavtalen med FARC ble inngått. Over halvparten av folk som bor i landlige områder er utsatt for vold og konflikt, ifølge Flyktninghjelpen.

 • Ni omkom i jordskred i Colombia

  Minst ni personer, inkludert fem barn, omkom i et jordskred nord i Colombia. Flere personer er savnet. Skredet, som ble utløst av store nedbørsmengder, fant sted søndag, opplyser lokale medier.

 • Tolv døde i jordskred i Colombia

  Tolv personer, inkludert fire barn, er døde etter at husene deres ble tatt av et jordskred sentralt i Colombia mens de lå og sov, ifølge myndighetene. Sju hus ble ødelagt, og 16 familier berørt. 53 personer ble reddet ut i live.

 • Økt kokainproduksjon i Colombia

  Fredsavtalen i Colombia har ikke ført til nedgang i kokainproduksjonen. Tvert imot øker den kraftig, viser ny rapport fra FNs kontor for narkotika og kriminalitet (UNODC). Den anslår at kokainproduksjonen økte med 31 prosent til nær 1400 tonn i 2017.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no