Folk feirer i Bogotas gater
Foto: GUILLERMO LEGARIA / Afp

Colombia

Oppsummert

Regjeringen i Colombia og Farc-geriljaen signerte i 2016 en fredsavtale som innebærer at Farc blir et lovlig politisk parti. Men fortsatt er det mange rivaliserende opprørsfraksjoner og stadig voldelige sammenstøt

 • Tolv døde i jordskred i Colombia

  Tolv personer, inkludert fire barn, er døde etter at husene deres ble tatt av et jordskred sentralt i Colombia mens de lå og sov, ifølge myndighetene. Sju hus ble ødelagt, og 16 familier berørt. 53 personer ble reddet ut i live.

 • Økt kokainproduksjon i Colombia

  Fredsavtalen i Colombia har ikke ført til nedgang i kokainproduksjonen. Tvert imot øker den kraftig, viser ny rapport fra FNs kontor for narkotika og kriminalitet (UNODC). Den anslår at kokainproduksjonen økte med 31 prosent til nær 1400 tonn i 2017.

 • Gisler frigitt i Colombia

  Colombias eneste gjenværende geriljagruppe ELN har frigitt seks gisler som president Ivan Duque har krevd løslatt om fredssamtalene skal gjenopptas.Tre politimenn, en soldat og to sivile ble kidnappet 3. august, og er nå frigitt.

 • Trekker seg fra regionalt samarbeid

  Colombia går ut av de søramerikanske lands union (UNASUR), og begrunner det med unionens «taushet og selvgodhet» i lys av «de brutale handlingen til diktaturet i Venezuela», melder NTB. Colombia hadde allerede suspendert medlemskapet i unionen.

 • For låg valdeltaking

  Nesten 11,7 millionar colombianarar røysta for ei rekkje tiltak som skal hindre korrupsjon, men valdeltakinga var for låg. Skulle folkerøystinga ha vore bindande for nasjonalforsamlinga måtte 12,1 millionar personar ha nytta seg av røysteretten.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no