Protester i Colombia, 5. mai 2021
Foto: Ivan Valencia / AP / NTB

Colombia

Oppsummert

Tusenvis av colombianere protesterer i gatene mot president Ivan Duque og hans regjering, mot politivold og mot regjeringens helse-, utdannings- og skattepolitikk.

 • Ber om tilgivelse for sivile drap

  Tidligere president og fredsprisvinner Juan Manuel Santos ber om tilgivelse for flere tusen sivile drap da han var forsvarsminister i Colombia.

  – Det skulle aldri ha skjedd. Jeg erkjenner det, og jeg ber om tilgivelse, sa Santos til landets sannhetskommisjon fredag.

 • Verdens største kokainprodusent

  Colombianske myndigheter greide i fjor å redusere områdene der det dyrkes kokaplanter, men landet produserte likevel mer kokain i fjor enn året før, ifølge FNs kontor for bekjempelse av narkotika og kriminalitet (UNODC).

  UNODC anslår at det ble produsert 1.228 tonn med kokain i Colombia i fjor, noe som gjorde landet til i særklasse verdens største produsent. Mesteparten av narkotika finner veien til kjøpere i USA.

 • Colombia: – Politiet skal endres

  Colombia kunngjør søndag at de skal ta grep for å «modernisere» politiet, etter å ha fått internasjonal kritikk for voldsbruk mot demonstranter, ifølge AFP.

  President Ivan Duque sier politiet skal endres, særlig med tanke på menneskerettigheter.

  Brennende panserbil nær Bogota
  Foto: Juan Pablo Pino / AFP
 • FN krever uavhengig gransking

  FN krevde søndag om en uavhengig gransking av dødsfallene i byen Cali i Colombia i helgen, skriver nyhetsbyrået AFP. Protestene har pågått i landet i over en måned. I helgen skal minst 14 personer ha blitt drept i sammenstøt med politiet. Nær 100 personer skal være skadet-

 • Krever gransking av maktbruk

  FNs høykommissær for menneskerettigheter, Michelle Bachelet, krever gransking av sikkerhetsstyrkenes voldsbruk mot demonstranter i Colombia.

  Minst 14 mennesker skal være drept i Cali siden det brøt ut store demonstrasjoner mot regjeringens forslag til skattereform i april, men ifølge lokale medier kan antallet være høyere

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no