Colombia: De savnedes pårørende demonstrerer
Foto: GUILLERMO LEGARIA / NTB Scanpix

Colombia

Oppsummert

Over 100.000 mennesker er savnet etter borgerkrigen i Colombia, uten at pårørende har fått svar. Fortsatt preges landet av vold, kriminalitet og rivaliserende opprørsfraksjoner.

 • Tidlegare president i husarrest

  Colombiansk høgsterett har plassert den tidlegare presidenten i landet, Alvaro Uribe, i husarrest medan han vert etterforska for mutingar og for å ha forsøkt å påverke vitne. Høgsterett si avgjersle var samrøystes, skriv Al Jazeera.

 • Ni døde etter helikopterstyr

  Ni soldater er bekreftet døde i en helikopterstyrt sørøst i Colombia, der de deltok i en aksjon mot FARC-avhoppere tirsdag. Hæren bekrefter hendelsen, men opplyser ikke om helikopteret ble skutt ned eller om det var en ulykke.

 • Minst sju døde i tankbileksplosjon

  Minst sju mennesker mistet livet og flere titall ble skadd da en tankbil gikk i lufta i det nordlige Colombia mandag, melder AFP. Mange mennesker samlet seg for å skaffe seg bensin etter at tankbilen veltet, og de fylte bensin på medbrakte beholdere

 • ELN-topp drept i Colombia

  Colombias regjeringsstyrker har drept en kommandør i den venstreradikale geriljagruppen ELN, opplyser myndighetene. Kommandøren, som har gått under aliasene «Dumar» og «Culebrito», ble drept i en militæraksjon i landet, opplyser president Ivan Duque.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no