Hopp til innhold
Gustavo Petro og hans kone Veronica Alcocer feirer foran tilhengerne etter å ha vunnet et presidentvalg i Bogota,
Foto: Fernando Vergara / AP

Colombia

Oppsummert

Den venstreorienterte tidligere geriljakrigeren Gustavo Petro vant presidentvalget i Colombia over høyrepopulisten og eiendomsmagnaten Rodolfo Hernández, søndag 19. juni 2022

 • Grensen mellom Colombia og Venezuela åpnes

  Colombia og Venezuela gjenåpnet grensen sin for første gang på sju år ettersom landene omsider har gjenopprettet sitt diplomatiske forhold. Kommersielle flyginger skal også starte opp igjen, melder NTB/DPA.

 • Venezuela vil bidra til fredssamtaler

  Den venezuelanske regjeringen har gått med på å være garantist for fremtidige fredssamtaler mellom Colombia og opprørsgruppen ELN.

  Det bekrefter begge landene tirsdag kveld, lokal tid. Colombia og Venezuela har den siste tiden gradvis opprettet diplomatiske forbindelser igjen etter at de ble brutt i 2019.

  Venezuela slutter seg med det til Chile og Cuba, som også har sagt seg villige til å være garantister for fredssamtalene. (NTB)

 • Åtte politibetjenter drept i Colombia

  I Colombia ble minst åtte politibetjenter drept i et angrep mot en politipatrulje i Huila-området fredag.

  – Det virker som om det ble brukt sprengstoff mot patruljen, og politibetjentene de ble drept med skytevåpen, sier en talsperson fra politiet.

  Politiet har ikke gått ut med mistanke om hvem som kan stå bak angrepet.

  Det er det mest alvorlige angrepet siden Gustavo Petro ble innsatt som president forrige måned. Han er Colombias første venstreorienterte leder.

  – Jeg fordømmer angrepet på det sterkeste, skriver Petro i en Twitter-melding.

 • Venezuela og Colombia tar opp igjen dilomatiet

  Venezuela og Colombia er enige om å gjenoppta den diplomatiske kontakten igjen, tre år etter at forholdet ble lagt på is.

  Armando Benedetti, colombianernes nye ambassadør til Venezuela, ankom søndag Caracas. På Twitter skriver han at relasjonene til Venezuela aldri burde ha blitt brutt.

  – Vi er brødre, og en imaginær linje kan ikke holde oss atskilt, heter det videre.

  (NTB)

  Tilhengere av Colombias nye president Gustavo Petro viftet med både colombianske og venezulanske flagg i nær grensa søndag.
  Foto: Matias Delacroix / AP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no