Hopp til innhold
Gustavo Petro og hans kone Veronica Alcocer feirer foran tilhengerne etter å ha vunnet et presidentvalg i Bogota,
Foto: Fernando Vergara / AP

Colombia

Oppsummert

Den venstreorienterte tidligere geriljakrigeren Gustavo Petro vant presidentvalget i Colombia over høyrepopulisten og eiendomsmagnaten Rodolfo Hernández, søndag 19. juni 2022

 • Journalist skoten og drepen i Colombia

  Den colombianske journalisten Wilder Alfredo Cordoba blei skoten og drepen i byen La Union i Colombia tysdag.

  Han var sjef for ein lokal TV-kanal som var kritisk til dei lokale styresmaktene og den ustabile situasjonen i regionen, ifølge den colombianske organisasjonen for pressefridom.

  Dei ber styresmaktene undersøke om drapet kan knytast til arbeidet Cordoba gjorde som journalist.

  Dette er det fjerde journalist-drapet i Colombia sidan august.

 • Petro sender soldater til Colombias sørgrense

  President Gustavo Petro sender 400 soldater til Colombias sørgrense for å slå ned på narkobander etter en serie drap den siste tiden.

  De 400 får i oppdrag å vokte seks seksjoner langs grensa til Ecuador, Peru og Brasil og blokkere kanaler for smugling av narkotika, opplyser innenriksminister Alfonso Prada.

  Petro, som er landets første president fra venstresiden, innkalte til møte med militære ledere etter kamper mellom væpnede grupper i grenseområdene som kostet 18 mennesker livet og førte til at et titall familier ble fordrevet. (NTB)

 • UD gjenopptar Venezuela-forhandlinger

  Forhandlingene mellom regjeringen i Venezuela og deler av opposisjonen starter opp igjen på lørdag. Det skriver den norske ambassaden i Mexico på Twittter.

  Forhandlingene skal foregå i Mexico og starter opp med at partene undertegner en av avtale om det som kalles sosiale forhold.

  De offisielle samtalene mellom partene for å finne en løsning på den politiske krisen har holdt på siden 2018, har stått i stampe siden oktober 2021.

  Flere internasjonale aktører har de siste månedene jobbet for å få dem i gang igjen, blant dem Norge, som de siste årene har vært tilrettelegger for forhandlingene og siden august har hatt en diplomat i landet.

 • Flyktninghjelpen: Over 100.000 blir tvangsinnesperret i Colombia

  Seks år etter fredsavtalen mellom regjeringen og FARC blir fortsatt 100.000 holdt innesperret med tvang av væpnede grupper i Colombia, sier Flyktninghjelpen.

  – Se for deg at du er tvunget til å bli værende i hjemmet ditt av menn med våpen hver eneste dag. Tvangsinnesperringene betyr at du ikke kan jobbe, besøke familien din eller sende barna dine på skole, sier landdirektør for Flyktninghjelpen i Colombia, Juan Gabriel Wells, i en pressemelding.

  24. november 2022 markerer seks år siden fredsavtalen ble signert av regjeringen i Colombia og geriljagruppen FARC, men den væpnede volden i landet rammer fremdeles flere millioner, ifølge organisasjonen. (NTB)

 • Åtte omkom i flystyrt i Colombia

  Åtte personer omkom da et småfly styrtet i et boligområde i Colombias nest største by Medellin mandag.

  De åtte var alle om bord på flyet, en tomotors Piper. Det tok av fra Olaya Herrera-flyplassen i morgentimene og meldte om motorfeil før det styrtet inn i et hus.

  Flyplassen opplyser på sin Twitter-konto at det var seks passasjerer og to besetningsmedlemmer blant de døde. Det er ikke kommet meldinger om skadde eller omkomne i huset. Bilder delt av redningstjenesten på stedet viser store ødeleggelser i husets øvre etasjer, og brannmannskaper kjempet mot flammene blant sammenraste mursteinsvegger.

  Flyet var på vei til Pizarro i Choco-provinsen. Medellin ligger i en trang dal, omgitt av Andesfjellene. (NTB)

  APTOPIX Colombia Plane Crash
  Foto: Jaime Saldarriaga / AP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no