Hopp til innhold

– Heikki må relanseres som leder

Ola Kristian Johansen i SV i Nord-Trøndelag ber Heikki Holmås melde seg på lederkampen i SV igjen. – Tillit, troverdighet og folkelig appell er avgjørende for det sosialistiske prosjektet, sier han.

Heikki Holmås

Fylkesstyremedlem i Nord-Trøndelag SV ber Heikki Holmås melde seg på lederkampen i SV igjen.

Foto: Sørbø, Krister / SCANPIX

Ole Kristian Johansen

Ola Kristian Johansen

Foto: Privat
Audun Lysbakken dokumenter

Audun Lysbakken SV

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Fylkesstyremedlem Johansen vil at Holmås skal være lederkandidat på det ekstraordinære årsmøtet der SV etter planen skal velge Audun Lysbakken som ny leder av partiet. Dette i lys av bråket rundt tildelingen fra Lysbakkens departements tildeling av midler til Jenteforsvaret.

Les også: Stoltenberg freder Lysbakken
Les også: – Trodde jeg hadde funnet alt
Les også: Derfor måtte Lysbakken trekke seg

Han vil at en Heikki Holmås eller Karin Andersen, som representerer SV på Stortinget, skal lede partiet frem til det kan avholdes et ordinært landsmøte.

«Håper Heikki melder seg på igjen»

I en melding på Facebook skriver politikeren:

«Synd at en slik kjedelig sak skal være avgjørende for hvem som skal lede SV, men slik (ser) det ut til å være. Tillit, troverdighet og folkelig appell er helt avgjørende for om det sosialistiske prosjektet skal lykkes. Håper Heikki melder seg på igjen, eller at Karin (Andersen, red.anm.) tar ansvar å leder partiet – i alle fall frem til neste ordinære landsmøte»

Johansen mener Lysbakkens troverdighet har blitt svekket i saken. Han peker også på at Heikki Holmås fortsatt har denne troverdigheten, og at han har folkelig appell.

Les også: – Han hadde stor tillit i Nord-Norge
Les også: Heikki Holmås trekkjer seg frå leiarkampen i SV
Les også: – Partiet må velge hvem de vil ha

– Jeg har hele tiden ment at Holmås er den beste kandidaten til å lede SV videre. Han har en bred appell, og det er vi helt avhengige av for å lykkes med viktige saker i politikken, sier Johansen.

Strid om ledervervet

Dermed forsøker Johansen å blåse nytt liv i lederstriden mellom Holmås og Lysbakken etter at nåværende leder Kristin Halvorsen i SV sa hun kom til å trekke seg etter det dårlige valget høsten 2011.

Holmås trakk seg fra lederstriden samme dag som kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget bestemte at de skulle granske Lysbakkens tildeling av midler til blant annet Jenteforsvaret.

Video df14ae47-bc6e-42a4-941f-30fd580b622d.jpg

Heikki Holmås trekker seg som lederkandidat

Han understreket imidlertid overfor NRK at de to sakene ikke hadde noen sammenheng.

Ikke tema på årsmøtet

Johansen tror imidlertid ikke tildelingssaken, eller Lysbakkens håndtering av den, kommer til å bli tema på det ekstraordinære årsmøtet. Det til tross for at det er på dette møtet Lysbakken skal velges til ny SV-leder.

– Jeg tror ikke vi kommer til å bruke ressurser på dette på årsmøtet, men ting må bli sett i lys av de faktiske forhold. Og de faktiske forhold er den negative omtalen saken har fått, sier Johansen.

Heikki Holmås sier til NTB at det er uaktuelt for ham å relansere sitt kandidatur til ledervervet i SV.

AKTUELT NÅ