Hopp til innhold

Stoltenberg freder Lysbakken

Statsminister Jens Stoltenberg freder statsråd Audun Lysbakken. Samtidig krever Arbeiderpartiet åpen høring om saken i Stortinget.

Lysbakken og Stoltenberg

Statsminister Jens Stoltenberg (t.v.) er glad for at Audun Lysbakken skal gå gjennom rutiner rundt tildeling av midler i eget departement.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

– Den siste e-posten om tildelingene av midler til Jenteforsvaret burde vært kjent allerede på onsdag, sier statsminister Jens Stoltenberg til NRK.

Samtidig sier statsministeren at han fortsatt har full tillit til Audun Lysbakken som statsråd.

Det holder ikke for Stortinget.

Der varsles det krav om åpen høring.

Må svare Stortinget

Martin Kolberg

Martin Kolberg (Ap)

Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

Og kravet kommer ikke bare fra opposisjonen.

– Arbeiderpartiet går også inn for åpen høring, sier andre nestleder i kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget, Martin Kolberg (Ap).

Han mener likevel, i likhet med Stoltenberg, at innholdet i den siste e-posten ikke kommer med nye informasjoner som forandrer sakens realiteter.

Fornøyd med beklagelse

Og til tross for at Stoltenberg mener den nye e-posten burde vært offentliggjort onsdag, mener han Lysbakkens beklagelse og løfte om gjennomgang viser at statsråden tar situasjonen på alvor.

Hvor lenge kan han beklage og gjennomgå før du får nok?

– Det viktige for meg er at Audun Lysbakken selv har tatt initiativet til en grundig gjennomgang av denne og lignende saker. Han har beklaget den og han har tatt initiativ som skal sørger for at tilsvarende ikke skjer igjen.

– Er det nok å bare beklage?

– Lysbakkens egen klare melding er at denne saken ikke har vært godt nok håndtert. Når han nå også gjør tiltak for å gå gjennom rutiner i både denne saken og lignende tilskuddsordninger, bidrar han til at dette ikke skal skje igjen.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ