NRK Meny
Normal

Tror ikke Nyhamna er terrormål

Ordfører i Aukra kommune, Bernhard Riksfjord, er ikke spesielt redd for at gassanlegget på Nyhamna er et terrormål, men tar trusselen alvorlig.

Bernhard Riksfjord

Ordfører i Aukra, Bernhard Riksfjord, sier at folk må leve som normalt til tross for terrortrusselen.

Foto: NRK

Nyhamna er ilandføringssted for gassen fra Ormen Lange. 23 prosent av gassen til Storbritannia kommer fra anlegget, og gassen er viktig for mange andre land i Europa. Det er naturlig å forestille seg at dette anlegget kan være et mulig terrormål sier Riksfjord.

– Vi vet at dette kan være et potensielt mål. Men jeg vil først og fremst si at vi skal ta trusselen på alvor og lytte til overordnede myndigheter, politi, PST og andre, sier han.

Les også:

Forholder seg rolig

Men han er også opptatt av at folk forholder seg rolig.

– Vi skal leve normalt. Folk må gå på jobb eller dra på ferie, sier han.

Risfjord sier at det er Shell og partnerskapet som har ansvaret sammen med politiet.

– Vi stoler fullt og fast på at de vet hva de gjør. Det som er synd er at det er grupper eller enkeltpersoner blant oss eller i verden som har et syn og mener det er nødvendig å forkaste alle demokratiske rettigheter, sier han.

Les også:

Beredskap

Det er ikke lenge siden Aukra kommune hadde en gjennomgang av sikkerhet og beredskap.

– Vi har beredskapsplaner som går på den sivile delen. Men ellers er det operatørene og politiet som har ansvar for at det blir iverksatt tiltak hvis det er snakk om anlegget, forklarer han.

– Samarbeidet med Shell er godt, og vi informerer hverandre når det er nødvendig. Så kommunen som skal ta seg av beredskapen i det sivile, setter i gang tiltak om vi blir bedt om dette fra overordnede myndigheter, sier han.

Han har ikke fått inntrykk av at folk er redde.

– De aller fleste stoler på tiltakene som blir iverksatt. Og kommunen stoler på politiet og PST.

Nyhamna kan være et mulig terrormål.

Det var ikke mye aktivitet på Nyhamna i går til tross for terrortrusselen.