Hopp til innhold

Tenker ikke på OL-kravet

Springer Karsten Warholm fem hundredeler raskere på 400 meter hekk kan det åpne en diskusjon om å ta han med til OL. Under det kommende europamesterskapet venter siste mulighet for 20-åringen.

Karsten Warholm

TALENT: Karsten Warholm reiser til EM i Amsterdam mandag. Der venter siste mulighet til å klare OL-kravet på 400 meter hekk.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Arve Hatløy, trenar for Karsten Warholm

TRENER: Arve Hatløy er Karsten Warholms trener. Han tror eleven kan klare OL-kravet.

Foto: Arne Flatin / NRK

Onsdag starter EM i friidrett i Amsterdam. I løpet av de fem dagene mesterskapet varer skal Karsten Warholm prøve å klare OL-kravet på 400 meter hekk.

20-åringen regnes som Norges kanskje største friidrettstalent, og en eventuell OL-billett ville vært svært imponerende av utøveren.

Mesterskapet i Nederland markerer siste mulighet for unggutten til å klare OL-kravet.

– Ja, EM er siste mulighet. Da må han klare det, eller så må han vente fire nye år, sier Warholms trener, Arve Hatløy.

Kan komme til OL uten å klare kravet

Senest på fredag satt Warholm både personlig og norsk rekord på 400 meter hekk med tiden 49.45, bare fem hundredeler bak det internasjonale OL-kravet.

Til det særnorske kravet OL-kravet er det ytterligere ti hundredeler.

– Reglene er nokså klare. Han må klare det internasjonale kravet først og fremst. Også har Norge satt noen ekstra harde norske krav, men klarer han ikke det internasjonale kravet får han ikke delta uansett, sier Hatløy.

For selv om ikke Warholm skulle klare det særnorske kravet, kan det være mulig å ta han med til Rio for læringens skyld.

– Ja, hvis han hadde klart det internasjonale kravet, så hadde det selvfølgelig vært positivt for Karsten om han fikk prøve seg denne gangen her. Skulle han klare det, så kan det sikkert bli en diskusjon. Men det er ikke noe han eller andre tenker noe på, forteller treneren.

I god form

Allerede mandag reiser Warholm til Nederland. Og det er en løpere i toppform som entrer mesterskapet.

– Formen er veldig god, det har vi sett i løpene han har gjort. Og på trening viser tidene at han er i god form. Det handler bare om å sette sammen løpet slik at hekkepasseringene klaffer med den farten han skal ha. Det er en distanse han må øve litt på og har ikke hatt så mange løp på enda, sier Hatløy.

– Forhåpentligvis får han to gode løp i EM og da er mulighetene til å ta OL-kravet til stede, sier han avslutningsvis.