Suksess for «Stikk UT!»: – Det har tatt helt av

Hele 184 750 turer er denne sesongen blitt registrert gjennom appen «Stikk UT!». Det er ny rekord. De mest aktive turgjengerne finner en i Kristiansund.

Ola Fremo

REKORD: Ola Fremo i Nordmøre og Romsdal friluftsråd kan vise til rekordtall for Stikk UT!

Foto: Gunnar sandvik

– Vi har slått alle rekorder i år igjen. Det er fantastisk morsomt å være vitne til turgleden i regionen vår, sier Ola Fremo, daglig leder i Nordmøre og Romsdal friluftsråd.

Rekorden han snakker om er årets aktivitetstall for mobilapplikasjonen «Stikk UT!». Den er utviklet av friluftsrådet og kan etter årets sesong vise til rekordtall.

I Nordmøre og Romsdal er det registrert 184 750 turer fordelt på 10 000 brukere. På Sunnmøre, som har hatt sin første sesong med appen, har utført 47 500 turer av 3245 turgjengere.

Skryter av de frivillige

– Det forteller at Stikk ut som turregistreringsopplegg har vært en suksess. Folk liker å gå på tur, og har oppdaget nærområdene sine og så fantastisk fine de er, forteller Fremo.

Han mener at det er et godt samarbeid på tvers av flere ledd, som sørger for at «Stikk UT!» er så vellykket.

– Det er en god vev mellom frivillige, som har hver sin tur og passe på, kommunen, fylkeskommunen og oss, som gjør det til en suksess, sier han.

Kristiansund vinner bykampen

Fremo mener at vi lever i en tid der det er viktig for folk å se seg selv og å bli sett av andre.

– Det føles godt når det man gjør blir lagt merke til og det tror jeg dette er et godt eksempel på, sier han.

Og i bykampen mellom Ålesund, Molde og Kristiansund er det én som peker seg ut som en klar turvinner.

I Ålesund er det 12 000 registrerte turer, i Molde er det 16 200, mens det i Kristiansund er hele 36 660 som har fortalt at de har gått på en Stikk ut-tur.

– Det har tatt helt av i Kristiansund. De har kanskje hatt en utfordring, mer enn de andre, knyttet til folkehelse. At dette kan være med på å løfte den, er veldig gledelig, mener Fremo.

Gir trygghet

Når en ny sesong er i gang, håper den daglige lederen at enda flere vil benytte seg av appen og komme seg ut i naturen.

Han mener Stikk UT! er med på å gjøre det tryggere å gå på tur.

– Du kan laste ned en tur på nettet, finne en beskrivelse, se om den er enkel eller vanskelig, om det er en plass å parkere bilen og så videre. Så skal det også være skilt på veien som guider deg frem til turmålet. Det gir en trygghet ved det å reise rundt i regionen utenfor stuedøren.