-Vi kan gjøre dagens produksjon på en mer effektiv måte, sier Robert Rønning som er informasjonssjef i Stabburet.
- Det er bedre å ta en gradvis nedbemanning i år og neste år. Vi kan heller ikke se bort fra at det blir oppsigelser, sier han.
Produsert i 20 år
I over 20 år har Stranda produsert suksesspizzaen Grandiosa for Stabburet. Daglig kjøres det flere vogntog ut fra lokalene i Stranda med pizza i bagasjen.
Pizzaen har satt Sunnmørsbygda på kartet for matglade nordmenn.
Handlet for 950 mill.
Grandiosa har stått for halvparten av all omsetning av pizza her i landet.
I fjor handlet nordmenn frossenpizza for rundt 950 millioner kroner.
- Det er på ingen måte krise i det norske pizzamarkedet. Det er fortsatt vekst, forklarer informasjonssjefen.
180 ansatte
I dag jobber det rundt 180 personer ved avdelingen på Stranda. Neste år er det færre når bedriften skal kutte bemanningen med mellom 30 - 40 personer.
Fredag ettermiddag ble de ansatte orientert om den nye situasjonen.
Stabburet har de siste årene investert 250 millioner kroner i lokalene på Stranda.