Solid opptur for Foss Solevåg

Sebastian Foss Solevåg kjørte inn til en sjuendeplass i verdenscupåpninga i slalåm i finske Levi søndag.

Solevåg

– Dette skaper en trygghet som jeg tar med meg videre, sa Sebastian Foss Solevåg etter sjuendeplassen i Levi.

Foto: Johansen, Erik / NTB scanpix

Ålesunderen som lå som nummer åtte etter første omgang, lyktes ikke helt i finaleomgangen og kom i mål som foreløpig femtemann.

Bedre enn i hele fjor

Men etter at Foss Solevåg hadde kjørt i mål feilet den ene etter den andre, og han klatret gradvis oppover på resultatlisten. Blant annet sprakk slalåmgiganten Marcel Hirscher i andre omgang.

– Allerede nå kan vi si at Foss Solevåg får en bedre plassering i dag enn han fikk i hele fjorårssesongen, sa NRK-kommentator Thomas Lerdahl da det var klart at ålesunderen ville bli topp 10.

Men Henrik Kristoffersen leverte varene i andre omgang og kjørte inn til ledelse. Deretter kom tyskeren Felix Neureuther og slo Kristoffersen med klar margin. Britiske Dave Ryding som ledet etter første omgang, kjørte ut.

Skaper trygghet

Dermed kapret Henrik Kristoffersen andreplassen i Levi mens Sebastian Foss Solevåg sto igjen med en svært oppmuntrende sjuendeplass.

– En bra start, stabil og god. Det skaper en trygghet som jeg tar med meg videre, og det er bare tre tiendedeler til pallen også, sa Foss Solevåg etter rennet.

– Noe er bra og noe er litt for dårlig, men det er godt å starte på denne måten, sa Henrik Kristoffersen.

Leif Kristin Haugen som lå på en tiendeplass etter førstomgang falt tilbake i finalen mens Jonathan Nordbotten kjørte ut.