NRK Meny
Normal

Slik kan Molde komme til Europaligaen

To seiere og hjelp fra naboen kan sende Solskjær og hans menn til spill i Europa. For Molde handler nå alt om å sikre «den viktige fjerdeplassen».

Haugesund - Molde

FJERDEPLASS: Molde konkurrerer mot Haugesund og Sarpsborg 08 om fjerdeplass i eliteserien. Vinner Rosenborg cupfinalen, kan Molde få Europa-spill.

Foto: Ness, Jan Kåre / NTB scanpix

Skipet har gått for seriemedalje, men ikke Europaligaen. Kampen om fjerdeplassen er nå det viktigste for Molde FK.

– Vi må vinne våre kamper, enkelt og greit. Så får vi håpe at Aalesund tar poeng mot Haugesund og at Sarpsborg vil slite mot sine motstandere, sier Molde-trener Ole Gunnar Solskjær.

Rosenborg må vinne cupen

Roseborg er allerede gullvinnere i årets eliteserie, og er dermed direkte kvalifisert til spill i Europaligaen. Om trønderne også vinner cupfinalen mot Kongsvinger, betyr det at eliteseriens fjerdeplass også kvalifiserer seg.

Molde Singh

I fjor vant Molde gruppespillet i Europaligaen. Her fra måljubelen etter 1–1 mot Ajax.

Foto: MICHAEL KOOREN / Reuters

Om Molde skal klare dette, må de blant annet ha hjelp fra Aalesund, som kan sette en stopper for Haugesund på søndag. Sarpsborg er den andre konkurrenten om «den viktige fjerdeplassen», og kan ikke vinne sine kamper om Molde skal gå forbi.

Solskjær beskriver seg selv som den evige optimist, men forteller til NRK at fokuset er på deres jobb.

– Vi må vinne våres kamper. Vi må komme ut på banen mot Stabæk, slippe oss løs og spille slik fotball som vi har lyst til.

Den evige optimist

Før årets eliteseriesesong mistet Molde flere av sine sentrale nøkkelspillere. Etter en halv sesong var allerede romsdalslaget hektet av i gullkampen.

Glad solskjær

Molde-trener Ole Gunnar Solskjær.

Foto: Ness, Jan Kåre / NTB scanpix

– Det skjedde en stor forvandling i spillertroppen. Åtte-ni stykker som har vært med de siste årene sluttet, sier Solskjær.

– Vi hadde store forhåpninger. Før sesongen var jeg optimistisk. Jeg vil heller være optimist og ta feil, enn å være en pessimist og få rett, forteller Solskjær.

Og som den evige optimist, tenker Solskjær fremover til neste sesong.

– Vi har unge, gode og spennende spillere som kommer til å bli steingod. Det er veldig gøy å jobbe med dem, så nå får vi håpe at de bærer frukter til neste sesong.

Molde møter Stabæk på Aker Stadion, søndag klokken 18.00.

Laster innhold, vennligst vent..