Hopp til innhold

Solskjær avviser Molde-krise: – Entusiasme er smittsomt

MOLDE (NRK): Selv om Molde nærmest er hektet av i gullkampen etter en halv sesong, tenker Ole Gunnar Solskjær positivt. Supporterne mener noe skurrer.

Ole Gunnar Solskjær

EVIG OPTIMIST: Molde-manager Ole Gunnar Solskjær nekter å la seg prege av lagets svake resultater etter sommerferien.

Foto: Hanne Skjellum Mueller, NRK

Molde har ikke vunnet siden før sommerpausen, og ligger på sjuendeplass på tabellen – 12 poeng bak Rosenborg.

– Vi må stå sammen og jobbe som et lag. Det er eneste måten å komme seg ut fra den lille formduppen vi har hatt, sier manager Ole Gunnar Solskjær til NRK.

Han har akkurat ledet laget i en treningsøkt på Aker Stadion. Stemningen er overraskende god, tross den siste tids svake resultater.

– Entusiasme er smittsomt og vi er nødt til å tenke positivt vi som er rundt laget i hvert fall.

Mange baklengs

Sigurdarson og Solskjær

NY MANN: Bjørn Bergmann Sigurdarson er klar til helgens kamp mot Sarpsborg 08.

Foto: Hanne Skjellum Mueller, NRK

Flere profiler har forsvunnet ut av dørene på Aker Stadion den siste tiden. Nykommerne Fredrik Brustad og Bjørn Bergmann Sigurdarsson har ikke vært spilleklare før nå.

– Vi har mistet mange av de som var viktige under den gode europaligaperioden, og vi har hentet inn mye ungt. Jeg hadde kanskje håpet vi hang med, men tap mot Viking og Sogndal gjør at stemningen er litt mindre positiv, forklarer Solskjær.

Molde har sluppet inn 27 mål - tredje flest i Eliteserien.

– Som forsvarsspiller føler du mye skyld, og det er mye ansvar på oss. Vi har sviktet i alle ledd på banen, men det er mye defensive feil og det må vi luke bort. Vi må starte der, for vi scorer i hver kamp, sier midtstopper Vegard Forren.

Supporterne buet

Flere av hjemmesupporterne pep etter 2-2 mot tabelljumbo Start søndag.

– Med de målsetningene og ambisjonene laget gikk ut med før sesongen, er dette altfor dårlig. Det er tydelig at det er noe som skurrer. Jeg skulle ønske jeg visste hva, for da kunne jeg gått til klubben. Det er sammensatt. Vi kan hverken skylde på enkeltspillere eller trenere, mener leder i Tornekrattet, Svein Erik Jenset.

– Er det greit å pipe mot eget lag?

– Det er delte meninger. Noen mener det er greit å uttrykke kritikk på den måten, mens andre mener det aldri bør skje. Jeg håper noen fikk ut litt frustrasjon der, sier Jenset til NRK.

Molde - Start

NEDTUR: Moldes kaptein Joona Toivio fortviler etter uavgjort mot Start på Aker Stadion.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Nye kjøp?

– Jeg er aldri fornøyd når vi ikke klarer å tilfredsstille publikum. Jeg skjønner at det er litt frustrasjon rundt de poengene vi ikke har fått, innrømmer Solskjær.

Torsdag åpner det norske overgangsvinduet, og nye spillere kan være på vei inn. For tillit hos eierne Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten sier Solskjær han har masse av.

– Både eierne og ledelsen støtter meg, og har kanskje til og med backet meg opp til å se etter forsterkninger. Jeg er tålmodig som person, og vet at gutta vi har kommer til å bli gode, men det må nok en og annen mann inn.

Siste nytt

  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

    Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

    Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

    Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

    Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

    Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

    Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

    Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
    Foto: Terje Pedersen / NTB
  • Forskere frykter hetebølge i Paris-OL

    Studier viser at det kan bli krevende temperaturer for utendørsutøverne i sommerens OL. Den norske troppen tar alle forholdsregler.

    Hanne Staff opplyser at det er tall og analyser som tilsier at det kan det bli varmere enn i Tokyo-OL for tre år siden.

    – Vi må virkelig ta det på alvor i forberedelsene, men jeg opplever at vi har lært mye fra Tokyo. Vi har lagt gode planer, sier Staff til NTB.

    Hun er leder for prestasjon og utvikling på Olympiatoppen.

    Tidligere i år ble det publisert en studie av tidsskriftet Npj Climate and Atmospheric Science, som undersøkte risikoen for at temperaturen i Paris kan overgå rekorden som ble satt i fjor. Den konkluderte med at det er en «ikke ubetydelig risiko». Franske helsemyndigheter har opplyst at hetebølgen i 2023 forårsaket 5000 dødsfall.

    Også det europeiske værbyrået ECMWF sine prognoser peker mot en varm sommer – muligens den varmeste siden 2017, ifølge instituttets april-prognose. Bakteppet er at 2023 var blant de varmeste årene noen gang registrert.

    En talsperson fra OL-arrangøren i Frankrike har tidligere uttalt til AFP at hetebølger og ekstremvær er faktorer de tar med i betrakningen og som de forbedereder seg så mye som mulig på for å iverksette nødvendige tiltak.

    Blant tiltakene er enten tidlig eller sent tidspunkt for konkurranser for å unngå den verste varmen. Det gjelder idretter som friidrett, sandvolleyball og tennis. (NTB)

    Hanne Staff på mediemøte 100 dager til OL
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Medaljesjanse glipper trolig for Norge i OL

    En medalje ville vært innen rekkevidde for Norge med Casper Ruud og Ulrikke Eikeri i mixed double i tennis i Paris-OL, men det ligger dårlig an.

    Utfordringen er at om man skal delta i mixed double, må man fra før være kvalifisert til enten single- eller doubleturneringen.

    – Det er en liten sjanse, men den er der, sier Fredrik Lovén til NTB.

    Han er landslagsansvarlig i Norges tennis- og padelforbund.

    For at Ruud/Eikeri skal bli en realitet i Paris, bør Eikeri spille seg til en plass innenfor topp ti på doublerankingen. Da vil hun umiddelbart være kvalifisert, men hun trenger da en landsvenninne innenfor topp 300 på en av rankingene.

    Malene Helgø er for øyeblikket på 388.-plass på singlerankingen. Etter det vil OL-plassene fordeles etter den kombinerte rangeringen til de to double-spillerne.

    31 år gamle Eikeri er for øyeblikket på 26.-plass på doublerankingen etter et knepent finaletap i Stuttgart søndag.

    I Tyskland pådro dessuten Eikeri seg en skade som gjør at hun blir på sidelinjen i en kort periode.

    Det er kun 16 lag som stiller i mixed double-turneringen i OL.

    – Ruud/Eikeri ville utgjort en stor medaljemulighet?

    – Ja. Det viste de i United Cup i desember (slo Kroatia). Casper spiller egentlig ikke double eller mixed spesielt ofte, men er man god i tennis, pleier det å fungere i double òg, sier Lovén.

    Eikeri har blant annet spilt finalen i Roland-Garros i mixed double. På WTA-touren har hun tre doubletitler.

    Verdensrankingen 10. juni bestemmer hvilke utøvere som kvalifiserer seg til sommerens leker.

    (NTB)

    Casper Ruud
    Foto: Erlend Havsgård Martinsen / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal