NRK Meny
Normal

Har mistet nesten halve suksess-laget

SEVILLA/OSLO (NRK): Nøkkelspillerne som hjalp Molde med gruppeseier i Europaligaen i fjor er borte. Fotballekspertene mener kampen mot Sevilla kan bli for tøff.

Disse nøkkelspillerne hjalp Molde å vinne gruppespillet i Europaligaen i fjor.

EUROPALIGAEN: Ola Kamara (oppe f.v.), Martin Linnes (nede f.v.), Harmeet Singh og Etzaz Hussain har forsvunnet fra laget. Her fra kampen mot Ajax i desember i fjor.

Foto: Peter Dejong / Ap

– Jeg er nesten 100% sikker på at Molde taper, sier NRKs fotballekspert Karl-Petter Løken.

Fire sentrale spillere

Martin Linnes (forsvar), Ola Kamara (angrep), Etzaz Hussain og Harmeet Singh (midtbane) var sentrale spillere i Moldes gruppespill-suksess i fjor. Nå er de borte når Molde-trener Ole Gunnar Solskjær og laget hans går utpå banen mot spanske Sevilla i 16-delsfinalen i Europaligaen torsdag kveld.

Hva tenker du om at store deler av laget er borte fra gruppespillet før denne kampen her, Solskjær?

– Jeg vil mye heller være i en slik situasjon, at vi er med til videre spill etter å ha hatt kvalikspill når vi er i storform og midt i sesongen. Det er bare noe vi er nødt til å være fornøyde med, sier Solskjær til NRK på pressekonferansen før kampen.

Men han ser at laget har en utfordring nå som flere av de mest sentrale spillerne er borte.

– Vi hadde et par spillere på lån og gjorde det såpass bra at vi har mistet en del spillere. Det er en utfordring det også. Men vi må komme til de siste 32 lagene i Europa i 4-5 år på rad før vi kan tenke på å gjøre noe annet enn den norske sesongen, sier Solskjær.

– Presterte over evne

Lars Tjærnås fotballekspert i C More mener Molde ville slitt mot Sevilla uansett om de hadde hatt laget fra høsten fortsatt inntakt.

– Molde presterte over evne i fjor. Om Molde klarer det her, vil det være en av de virkelig største bombene i norsk fotball noensinne, mener Løken.

Eidur Gudjohnsen og Erling Moe

Eidur Gudjohnsen skal ikke spille i kampen mot Sevilla i kveld, noe fotballekspert Karl-Petter Løken synes er synd.

Foto: Toe Ellingseter / NRK

Ny-signerte Eidur Gudjohnsen skal ikke spille mot Sevilla i kveld, noe Løken synes er synd.

– Han ville vært veldig god å ha på topp på grunn av at han har rutine, noe en trenger i en slik kamp, sier Løken.

Molde har signert blant annet Fredrik Aursnes og Petter Strand for å styrke laget på topp.

– De kan velge blant annet enten stor løpskraft i Strand og Aursnes, eller rutine og klokskap i Daniel Berg Hestad, sier Tjærnås.

Angrepsspiller Ola Kamara var toppscorer for Molde i forrige sesong. For å erstatte han har Molde blant annet Mushagalusa Bakenga og Fredrik Gulbrandsen.

Tempo, tempo tempo

Spansk fotballekspert Petter Veland, fortalte til NRK i forrige uke at han hadde liten tro på at Molde vil klare å ta Sevilla.

– Utfordringen blir å henge med, samme hvem Molde velger. Det ville blitt tøft uansett, for dette er et av Europas aller beste hjemmelag. Når det i tillegg er utenfor sesong blir det selvsagt enda mer vrient, sier Tjærnås.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Hadde møte om Northugs oppførsel

  Landslagsutøvere i langrenn og Norges Skiforbund diskuterte Petter Northugs oppførsel i et møte tirsdag.

  Telefonmøtet ble holdt mellom enkelte personer i Norges Skiforbund og de tillitsvalgte i elitelandslagene for langrenn, skriver VG.

  Avisen skriver at flere i utøvergruppen har reagert negativt på Northugs Instagram-stunt. I tillitsmannsutvalget sitter Ingvild Flugstad Østberg, Eirik Brandsdal, Martin Johnsrud Sundby og Ragnhild Haga.

  Northug
  Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
 • Røste ber Norge vente med OL

  Skipresident Erik Røste ber Norge vente med en ny OL-søknad. Både Telemark og Vestlandet har meldt sin interesse for å arrangere OL i 2026.

  – Etter min mening er det for tidlig å starte en ny prosess allerede nå, sier han til NTB.

  Skipresidenten
  Foto: Ole Martin Sponberg / NRK
 • Målfest for Zuccas Rangers

  Mats Zuccarello og New York Rangers vant 6–1 på bortebane mot Carolina Hurricanes onsdag. 20 sekunder inn i tredje periode slo Chris Kreider til med sin andre scoring, godt hjulpet av en kjempeassist fra Zucca.

  Mats Zuccarello
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Firenasjonersturnering håndball kvinner: Norge - Sør-Korea
4-4-2 Europa League: Rosenborg - Real Sociedad