Jordras fører til stengt fylkesveg i Åram i Vanylven.
Foto: Møre og Romsdal 110

Ras og skred i Møre og Romsdal

 • Open veg etter ras

  Seint måndag kveld gjekk det eit steinras som gjorde at fylkesveg 63 i Geiranger blei stengt mellom Grandevika og Lausneset. Ein entreprenør har vore på staden og vegen blei opna etter ein times tid. Men det kan vere litt vanskelegare å kome fram, og dei som skal forbi blir oppmoda til å køyre varsamt.

 • Jordras i Sunndal

  Det har gått et stort jordras over fylkesveg 62 ved Grytneslia i Sunndal. Brannvesenet er på stedet og kommunen er varslet. Geolog er på vei til stedet. Omkjøring vil bli skiltet. Raset var mellom en og to meter høyt. – Det er ingen ting som tyder på at folk eller biler har biler har blitt tatt av raset, sier operasjonsleder i politiet, Eivind Klokkersund.

  Jordras i Sunndal
  Foto: Molde Brannvesen
 • Rasfare stenger turområde

  Turområdet Fagerhaugan i Sunndal stenges fra i dag av og og over helga på grunn av stor rasfare. Det opplyser Sunndal kommune på Facebook. Ifølge kommunen så har det gått ras i området i hele dag, og kommunen er redd det skal rase snø og stein helt ned på turstiene. De har derfor valgt å stenge av området og ber om at alle respekterer sperringene som er satt opp. Det ligger også en Stikk Ut-post i området og dette har gjort turområdet ekstra populært den siste tiden.

  Stenger turområdet Fagerhaugan på grunn av rasfare.
  Foto: Sunndal kommune