Rosepiken og Molde rådhus
Foto: Gunnar Sandvik/NRK

Molde kommune

 • Avviser gratis parkering i sentrum

  Moldeordfører Torgeir Dahl (H) avviser ønsket fra Sentrumsforeninga i Molde om gratis parkering i sentrum under koronakrisa for å få økt handel i sentrum. Under et digitalt seminar i regi av Molde næringsforum i dag sa ordføreren at kommunen har månedlige inntekter på 800.000 kroner fra de offentlige parkeringsplassene. Fri perioder med gratis parkering i parkeringstunnelen vil ordføreren gjerne diskutere, men gratis parkering i hele sentrum vil han ikke støtte.

  Torgeir Dahl
  Foto: Roar Strøm / NRK
 • Ønsker svar om arbeidsplasser

  Ordfører Torgeir Dahl vil ha svar på hvor mange arbeidsplasser som etter hvert skal flyttes fra Molde. Tirsdag vedtok fylkesutvalget å starte prosessen med samle 40 fylkeskommunale arbeidsplasser i Kristiansund. Dahl som representerer Høyre i fylkesutvalget, stemte imot, men ble stående alene. Han frykter konsekvensene for Molde-regionen. – Det skaper stor usikkerhet og sett fra Molderegionen så er det alvorlig, sier Dahl.

  Torgeir Dahl
  Foto: Roar Strøm / NRK
 • Ber folk kontakte legen via sms

  Samtidlige fastlegekontor i Molde har nå stengt dørene og tar de fleste konsultasjoner på skype. Skal noen undersøkes må det avtales med legekontoret på forhånd. Kommeuneoverlege Cato Innderdal ber pasienter om å sende tekstmelding eller ta kontakt via nettet for å komme i kontakt med fastelegen sin i Molde. Bare de som ikke har mulighet til nett kan ringe.

  Cato Innerdal
  Foto: Roar Strøm / NRK
 • Molde innfører ytterligere tiltak

  Alle barnehager og grunnskoler i Molde kommune holder stengt på fredag. Nye vurderinger gjøres i løpet av helga. Inntil videre stenges all aktivitet i kommunens idrettshaller, på kulturskolen og i Moldebadet. Kommunen anmoder også at alle fritidsaktiviteter avlyses omgående. Det har også blitt innført et forbud mot alle arrangement med over 100 personer. I tillegg har kommunen bestemt at passasjerer på Hurtigruta og øvrige passasjerskip ikke får gå i land i Molde. Det blir også etablert en lokasjon for testing av potensielt smittede på Træffhuset.