Normal

Faust åpna festen

Årets Operafestuker i Festiviteten i Kristiansund er åpnet og det blir storslagent.

Helt siden 1928 har operaen i Kristiansund hatt operafestuker i februar. Festivalen vokser stadig for hvert år og operasjef Line Lønning Andresen, er glad for at det endelig er februar igjen.

Line Lønning Andresen

Operasjef Line Lønning Andresen er glad operafestukene endelig er igang igjen.

Foto: Eirik Haukenes / NRK

Ja, det er veldig godt at vi er igang og det har vært utrolig kjekt å ønske publikum velkommen til en nyåpna Festiviteten. Nå blir det to uker med folkefest med opera og musikkteater.

Verdenspremiere

Fredag blir det også verdenspremiere i Kristiansund.

I morgen er det urpremiere på Alkymisten som er basert på den verdenskjente boka skrevet av Paulo Coelho, forteller den stolte operasjefen.

Les også:

Alkymisten er en av de mest solgte romanene i verden. Boken handler om å følge sin drøm og hovedpersonen er den andalusiske gjetergutten Santiago.

Vi er utrolig stolte over at det er operaen i Kristiansund som har vært med å produsere det nyskrevne verket, forteller operasjefen.

Les også:

Viktig kontrakt

Operaen i Kristiansund er veldig liten på verdensbasis, hvordan har dere klart å få denne kontrakten?

Vi er kanskje liten i verden men vi er faktisk den største og eldste distrikts operaen i Norge. Steffen Brandt Hansen som er ideskaperen til denne operaen var i samarbeid med forlaget og fikk rettighetene av Paulo Coelho.

Kristiansund er kjent for å lage en del nye operaer isteden for å bare velge de eldste, hvor viktig er det for dere å presentere noe nytt så ofte?

Det er jo et stort løft og et stort ansvar å lage nyskreven opera, men samtidig synest vi det er viktig og vi anser oss selv som en stor kulturaktør ved å produsere nyskreven opera.