NRK Meny
Normal

Populært med nordlys under cruisesesongen

Havnedirektøren i Molde vil forbedre kaiene i Molde og Åndalsnes, slik at turistene kan nyte det stadig mer populære nordlyset.

Cruiseskipet Boudicca

– Håpet er så klart å få se nordlyset. Det hadde vært vidunderlig, sier Dorothy Hague som er en av turistene som kom med cruiseskipet til Molde.

Foto: Gunnar Sandvik / NRK

Den første som la til kai i vintercruise var Fred. Olsen-skipet Boudicca, og i år er det ni av ti cruiseskip i Norge som legger turen innom Molde og Åndalsnes.

Havnedirektør Olav Akselvoll sier Molde er én av de første havnene her i fylket til å få cruiseskip til land, og de har store planer med kaiene så det blir plass til enda større.

Store planer

Olav Akselvoll

Havnedirektør i Molde og Romsdal Havn IKS, Olav Akselvoll ønsker flere og større cruiseskip.

Foto: Gunnar Sandvik/NRK

Havnedirektør Olav Akselvoll i Molde og Romsdal Havn IKS forteller at besøk av cruiseskipenepå vinterstid, har blitt en ny trend.

Han legger til at de kommer tidligere og tidligere for hvert år, og i år blir det rekord i skipsanløp for både Molde og Åndalsnes.

– Begge byene har en kraftig vekst i år og det er noe vi er veldig glade for. Vi jobber for å få sånne båter til byen, sier Akselvoll.

Videre forteller han at de har store planer for begge kaiene, og før sesongen begynner for fullt i år, har de ambisjoner om å gjøre det dypere ved Molde-kaia, slik at de største skipene på over 300 meter også kan legge til.

I Åndalsnes samarbeider de med Rauma kommune om å finne den beste utbyggingsløsningen for en ny cruiseskip-kai.

Populært med nordlys

Dorothy Hague

Engelske Dorothy Hague håper og få sett nordlyset mens hun er i Norge.

Foto: Gunnar Sandvik / NRK

Én av turistene om bord er engelske Dorothy Hague, som forteller at da hun fikk se et bilde av nordlyset, måtte hun ta turen til Norge.

– Håpet er så klart å få se nordlys. Det hadde vært vidunderlig, sier Hague.

Hun forteller videre at hun liker Norge, siden det ikke er så ulikt hjemlandet på denne tiden av året, men at nordmenn håndterer snøen og isen mye bedre.

Reiselivssjef i Destinasjon Molde og Romsdal, Kjell Gjerde, forteller at Norge har blitt en veldig populær destinasjon, selv om det er økonomiske vanskeligheter rundt om i Europa.

Reiselivssjef Kjell Gjerde

Reiselivssjef i Destinasjon Molde og Romsdal, Kjell Gjerde.

Foto: Gunnar Sandvik/NRK

Andre populære ting turistene vil se her i fylket er blant annet Raumabanen og Atlanterhavsveien.

Velger vintercruise

Mrs. Dekoning fra Holland er også om bord i cruiseskipet sammen med sin sønn Arnold. Hun forteller at det er første gangen hun reiser med cruise på vinterstid og at det går fint. Også de to håper å få se nordlyset. At det er snø og kaldt ute, er ikke noe problem.

– Det utgjør ikke noe forskjell på om når vi reiser, for inne i lugaren er temperaturen den samme, avslutter Arnold.

Mrs. Dekoning fra Holland med sønnen Arnold

Etter 11 cruisereiser i varmere strøk reiser Mrs. Dekoning fra Holland med sønnen Arnold på vintercruise.

Foto: Gunnar Sandvik / NRK