Nekter for milliardkostnader for vannforsyning

I sykehusdebatten har det blitt hevdet at det vil koste over én milliard å forsyne et sykehus på Hjelset med vann. – Det er et tall jeg finner usannsynlig, svarer vann og avløpssjefen.

Bjarte Koppen

USANNSYNLIG: Bjarte Koppen avviser milliardkostnadene for vannforsyning til et nytt sykehus.

Foto: Gunnar Sandvik

Flere har påstått at det vil koste over én milliard kroner å forsyne det nye sykehuset på Hjelset i Molde med vann. Påstandene om svimlende utgifter blir kategorisk avvist av daglig leder i Molde Vann og Avløp, Bjarte Koppen.

– Jeg var ikke klar over den påstanden før nå jeg da, men det er et tall jeg finner usannsynlig, rett og slett, mener han.

– Veldig stolt over vannforsyningen vi har på Hjelset, den er solid og robust allerede, og den vil enkelt håndtere den vannleveransen et sykehus vil kreve, forteller Koppen.

Kloppavannet

Kloppavannet er hovedkilden til vannforsyningen på Hjelset.

Foto: Molde Vann og avløp

– Tilfredsstiller alle krav

Realiteten er at Molde for lengst har bygd ut en velfungerende vannforsyning til Hjelset-området.

– Det er god reservekapasitet på det Fannefjord Vannverk og faktisk veldig godt vann som deler av Molde kommune nyter godt av. I tillegg er det veldig god sikkerhet rundt vannforsyningen til Hjelset. Vi har jo en stor ledning mellom Molde by og Hjelset, så vi kan overføre rikelig med kapasitet til sykehuset, sier Koppen.

Hovedkilden er Kloppavannet i fjellet bak Hjelset og vann og avløpssjefen skryter av vannkvaliteten.

– Kloppavatnet trenger ingen fargebehandling, så drikkekvaliteten der er utmerket. Det tilfredsstiller alle kravene i drikkevannsforsyningen, sier han.

Har allerede planlagt nytt forsyningsbasseng

Vil det være nok vann når det kommer et nytt, stort sykehus på Hjelset?

– Både vannkilden og vannbehandlingsanlegget der har faktisk stor reservevannskapasitet. Vi vet hvor mye dagens sykehus krever her på Lundavagn, og på Hjelset. Det er rikelig med kapasitet til å levere vann til sykehuset, mener Koppen.

Noen utbygginger vil man sannsynligvis måtte gjøre, men ikke i milliardklassen, skal man tror Koppen.

– Et utvidet vannbehandlingsanlegg der vil kanskje koste 50 millioner kroner. Vi har uansett planlagt å bygge et nytt forsyningsbasseng på Hjelset. Det var planer som lå der før sykehuset skulle bygges. Et nytt basseng vil koste noen titalls millioner kroner. Og plasseringen av et nytt basseng vil vi selvsagt tilpasse et nytt sykehus, forteller han.