NRK Meny
Normal

Møre og Romsdal Ap: – Det kom som et sjokk

Møre og Romsdal Arbeiderparti fikk i fjor sommer vite at ordføreren i Kristiansund var under etterforskning av politiet, men har ikke bestemt seg for om det får følger for hans rolle i politikken.

Per Vidar Kjølmoen

Leder i Møre og Romsdal Arbeiderparti, Per Vidar Kjølmoen, sier det er en alvorlig og trasig sak.

Foto: Gunnar Sandvik / NRK

Artikkelen er mer enn to år gammel.

Onsdag ble det kjent at ordføreren i Kristiansund, Per Kristian Øyen, har vedtatt et forelegg for seksuelt krenkende atferd overfor en kvinne han har en nær relasjon til. Etter det VG kjenner til skal forelegget være på 12 000 kroner.

Politimesteren i Nordmøre og Romsdal, Arnstein Nilssen, forteller at det gjelder en kvinne Øyen skal ha en nær relasjon til. Den seksuelle handlingen skal ha skjedd sommeren 2013.

Ordføreren ble anmeldt i fjor vår, men saken ble henlagt etter to måneder. Politiet fikk da klager på henleggelsen, og startet igjen etterforskningen. Men få måneder senere ble saken henlagt for andre gang.

– Kom som et sjokk

Per Kristian Øyen

Ordfører Per Kristian Øyen (Ap) har vedtatt forelegg for seksuelt krenkende handling. Han nekter likevel straffskyld i saken.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

Møre og Romdal Arbeiderparti fikk vite om saken i fjor sommer.

– Det kom som et sjokk på oss. Dette er en alvorlig og trasig sak for alle de som er involvert, sier leder i Møre og Romsdal Arbeiderparti, Per Vidar Kjølmoen.

– Vil det få noen følger for Øyen sitt politiske liv?

– Nå er han sykemeldt ut måneden og det spørsmålet må vi komme tilbake til når han er frisk.

Arbeiderpartiet i Møre og Romsdal har vært i kontakt med Øyen om saken, men Kjølmoen vil ikke kommentere hva de har snakket om. Det har vært kontakt mellom fylkespartiet og kommunepartiet for å diskutere hvordan de skal håndtere saken.

– Vi fikk først vite om at han har vedtatt forelegget i dag, så vi har ikke hatt tid på å vurdere saken, sier Kjølmoen.

Kristiansund Arbeiderparti vil ikke kommentere saken.

Erkjenner ikke straffskyld

Per Kristian Øyens advokat, Berit Reiss Andersen, bekrefter overfor NRK at kristiansundsordføreren har vedtatt forelegget, men presiserer at Øyen ikke har vedgått straffskyld.

Øyen vil ikke kommentere saken.

Siste video/lyd

Mange geitebønder i landet vil ha den elektriske geiteklaven til Gjemnesbedrifta Nofence. Produksjonen pågår for fullt, men geiteklaven er enno ikkje godkjend. Gründerbedrifta treng beitesesongen 2017 for å gi Mattilsynet dokumentasjonen dei krev.
Dei fleste har meir enn nok med å SJÅ utfor kanten på den hundre meter høge Zakariasdammen i Tafjorden på Sunnmøre.
Men det finst folk som vil betale for å få seg ein luftig tur. Og frå neste veke av kan dei gjere akkurat dét...
Fiskesperra som skal redde den nasjonale lakseelva Driva, blir slakta av ekspertar på behandling av gyrosmitte. Miljødirektoratet er ansvarleg for prosjektet til seksti millionar kroner. Dei meiner det trengst berre små justeringar.