Vil ha folkeopprør

Ole E Hals mener Trollheimstunnelen er gammaldags før den er bygd.

Trollheimstunnelen
Foto: Trollheimstunnelen

Mannen arbeider nå intenst for å mobilisere et folkeopprør mot Trollheimstunnelen - som vil gi ferjefritt samband mellom Surnadal og Sunndal.

– Ikke omkamp

Ole E Hals har mye større tro på en kortere tunnel og bru over Todalsfjorden.

Stortingsrepresentant Tove-Lise Torve har advart mot omkampen hun mener vil forsinke prosjektet som vil gi ferjefritt mellom Surnadal og Sunndal.

– Dette er ikke et spørsmål om omkamp. Det er et spørsmål om oppdatering. Det Torve har lytta til er utredninger fra 80- og 90-tallet. Det går ikke an å legge disse til grunn for store utbygginger i 2010, sier Hals.

– Kjepper i hjula

Men stortingsrepresentant Tove-Lise Torve mener hun har basert sitt ja til Trollheimstunnelen på informasjon som holder fortsatt.

Tove Lise Torve
Foto: Nyhetsspiller / NRK

– Jeg har virkelig lyttet til dem som nå prøver en omkamp med brualternativ. Vi har vært igjennom grundige, demokratiske prosesser som det er i slike store samferdselsprosjekt, sier Torve.

Hun mener at Trollheimstunnelen er det beste alternativet.

– Nå må vi samle kreftene og få realisert dette. Ikke stikke kjepper i hjula som gjør at det tar flere tiår før dette er på plass, sier Torve.

Politisk bevegelse

Men Hals gir ikke opp. Han mener at også det politiske miljøet er i ferd med å snu.

– Det er i alle fall en bevegelse på det politiske planet også. Jeg har fått signal om at flere har snudd, og det er flere som har sagt - under hånden - at det er det er alternativet med den korteste tunnelen som er det beste. Jeg tror nok at ting kan skje, sier Ole E Hals.