NRK Meny
Normal

Mistet konene - arrangerer konsert for kreftsaken

Jens E. Indergård og Petter Baalsrud har valgt å takle konenes sykdom på sin egen måte. Lørdag fyller de Rindal kirke til inntekt for kreftsaken.

Jens E. Indergård og Petter Baalsrud mistet begge konene sine i fjor. Nå arrangerer de konsert til inntekt for kreftsaken.

Jens E. Indergård og Petter Baalsrud er to kamerater som har delt mer enn gode dager. I 2014 endret livene deres seg fullstendig.

– I løpet av et halvt år i fjor mistet vi begge konene våre til kreft, sier Baalsrud.

Livskrisen kunne ført dem i så mange retninger, men de fant sin egen måte å takle det på. De valgte å arrangere en konsert til inntekt for kreftsaken.

– Verden raser sammen

– Du føler at verden raser sammen der og da, men jeg har to unger som jeg skal bli med videre. Da må man ta tak i seg selv, løfte seg selv opp og komme seg videre, sier Indergård, mens Petter nikker samtykkende.

En tid preget av sorg og savn ble brukt til å planlegge en konsert. Førstkommende lørdag fyller de Rindal kirke, et år etter den brant ned etter et lynnedslag.

– Jeg og Jens har et utgangspunkt at vi er slike mennesker. Og du gjør ikke om eldre menn midt i livet, selv om du opplever kriser. Det vokser du på. Som konserten sier: Liver må gå videre, sier Baalsrud.

Vil skape motivasjon og optimisme

Til Rindal kirke tar hele 60 artister og 500 publikummere turen, og alle inntektene går til kreftsaken og de gode erfaringene til de som deler deres situasjon.

– Den gangen konen min ble sjuk fikk jeg en oppgave resten av livet og det var å skape motivasjon og optimisme hos den som var syk. Det er en forferdelig sykdom, men det er viktig å ha med seg positiviteten og optimismen, sier Baalsrud.

– Det er noen av dem som skal hit som har sagt at de grugleder seg, og det tror jeg er et godt uttrykk i forhold til hvordan stemningen kan bli på konserten, legger han til.