Hopp til innhold

Her faller lyktestolpen rett mot bilen

Olga Kolomiytseva priser seg lykkelig over at lyktestolpen som plutselig falt mot bilen hennes, ikke traff lenger bak. – Det var et sjokk, sier hun.

FLAKS: – Dette kunne gått så mye verre, sier Kjell Arne Martiniussen som filmet lyktestolpen i fritt fall med dashbordkameraet sitt.

Hendelsen skjedde ved kjøpesenteret Roseby i Molde onsdag formiddag, og ble fanget opp av dashbordkameraet til Kjell Arne Martiniussen. Han kom kjørende i motsatt retning.

– Jeg så at stolpen vaiet i vinden, så jeg slakka ned. Om jeg ikke hadde sett det, hadde det gått mye verre. Det var sekunder om og gjøre, sier han.

Laster Twitter-innhold

Måtte på legevakta

Kjell Arne Martiniussen og kona Martha Palm fikk ringt politiet, som kom til og sperret av trafikken.

– Kona mi skvatt skikkelig, men det første hun tenkte var at hun skulle ringe politiet. Det var jo mye verre for henne som kom imot oss. Først så det ut som stolpen traff midt på bilen hennes, sier Martiniussen.

Olga Kolomiytseva

UFORBEREDT: Olga Kolomiytseva var helt uforberedt da stolpen raste over bilen hennes.

Foto: Privat

Etter hvert fikk Olga Kolomiytseva hjelp av helsepersonell, og ble kjørt til legevakta.

– Det var en veldig skremmende opplevelse. Stolpen kom helt overraskende på meg. Det var et sjokk, men det går bedre nå. Jeg håper bare kommunen tar en ekstra kontroll på lyktestolpene så det ikke skjer igjen, sier hun.

Skal kontrollere

Det er Molde kommune som eier lyktestolpen, ifølge Rbnett. Avdelingsleder Christopher Aase i driftsavdelinga til kommunen sier til NRK at de nå skal kartlegge hva som har skjedd.

– Vi må finne ut hva som skjedde, og hvorfor det skjedde. Det kan ha vært en innfestning som er skadet, det kan være vær og vind, en ny skade, eller gammel skade, sier han.

Kommunen samarbeider med Vegvesenet om å finne ut av det, siden stolpene står langs fylkesvegen og etter kvart skal overtas av dem.

– Jeg har sett videoen, og man ser jo at det er flaks at bare bilen ble skadet. Så det er enda godt, når det først skulle skje, at det ikke ble personskader, sier han.

Kjell Arne Martiniussen håper kommunen nå undersøker alle stolpene nøye.

– Jeg rakk egentlig aldri å bli skikkelig redd, men i ettertid ser jeg at vi har hatt skikkelig flaks, sier han etter at han sjekket hva han hadde filmet med dashbordkameraet sitt.