NRK Meny
Normal

Lovende debut av Even Hovland

Even Hovland gjorde et meget solid inntrykk i landslagsdebuten søndag, men han irriterer seg over at han tapte luftduellen da Danmark tok ledelsen.

Even Hovland

Even Hovland utenfor landslagets hotell i Bangkok mandag

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

– Det var utrolig kjekt å få debuten. Eneste minus var målet til Danmark og litt forskjellige pasninger jeg bommet på. Han som scoret var høy, men jeg fulgte ikke helt med, for jeg trodde vi skulle få avklart nede i hjørnet. Så var jeg ikke helt klar da innlegget kom. Det er ikke godt nok på dette nivået, og det er bare å ta den på meg, sa 22-åringen til NTB dagen etter debuten.

– Kunne ha gått verre

Even Hovland, Nicklas Helenius

Even Hovland, Molde, gjorde en bra debut under oppholdet i Thailand.

Foto: Apichart Weerawong / Ap

Han var den eneste av 10 norske debutanter som spilte hele kampen, og han utmerket seg både defensivt og som en spillende midtstopper. Han viste stor ro med ballen.

–Det kunne gått mye verre, men jeg har en del mer å gå på. Selvfølgelig er det tidlig på året, så det er ingen grunn til å grave seg ned, sa Hovland.

– Blir vanskelige å slå

Han er glad for at det ble en norsk utligning slik at det ikke endte med tap.

– Vi lå godt og kompakt i leddene, og Danmark fikk ikke så mye til. Fortsetter vi sånn, blir vi vanskelige å slå. Selv hadde vi en del sjanser, men det ville blitt mer om vi hadde vært mer nøyaktige, sa han.

Ola By Rises analyse gir ham rett i det. Assistenttreneren kom til knepen seier for Danmark i sjanser, men 10–3 til Norge i halvsjanser.

Slapp å tale

Hovland slapp å holde den ellers obligatoriske debutanttalen under middagen etterpå.

– Nei, det ble ingen taler. Vi var vel så mange at vi aldri ville blitt ferdige, sa han.

Det er imidlertid ikke så sikkert at han slipper å holde tale.

– Vi trenere ble igjen for å se neste kamp, og det var tomt i spisesalen da vi kom tilbake. Derfor blir det ingen felles samling før mandag kveld. Kanskje blir det taler og utdeling av debutantnåler da, sa Drillo.

Da kan Hovland bare ta fram talen han har forberedt. Eller?

– Nei, jeg har ikke forberedt noe. Sånt må man bare ta på sparket.