Kutt i Ekornes: 50 stillinger fjernes

Ekornes skal redusere med inntil 50 stillinger, opplyser selskapet i en børsmelding.

Olav Holst-Dyrnes, Ekornes

Konsernsjef Olav Holst-Dyrnes varsler nye kutt.

Foto: Arne Flatin/NRK

Møbelprodusenten har hovedkontor i Sykkylven. Ved å fjerne 50 stillinger er det ventet å spare 20 millioner kroner årlig.

Det var Sunnmørsposten som først meldte om saka.

Tiltaket vil gjennomføres ved omplasseringer, tilbud om sluttpakker og oppsigelser. Rundt halvparten skal få tilbud om nye stillinger i produksjonen. I dag er det rundt 1000 personer i produksjonen.

– Vi kommer til å gjøre kutt i stillingene både i den norske administrasjonen knyttet til stressless-produksjonen og også i de salgsselskapene vi har rundt omkring i verden, sier konsernsjef i Ekornes, Olav Holst-Dyrnes, til NRK.

Ifølge Fjordingen er det totalt 25 årsverk som skal bort fordelt mellom avdelingene i Sykkylven og på Grodås. Hvordan fordelingen mellom disse to vil bli er ikke klart.

– Hvordan har de ansatte mottatt beskjeden?

– Vi har nettopp gjennomført allmøte, så jeg har ikke fått snakket med så mange, men det er en tøff beskjed å få. Det er aldri kjekt å måtte ta en slik beslutning, men det er nødvendig for å sikre at vi har et konkurransedyktig for fremtiden.

Møbelkonsernet har en periode hatt firedagersuke, og har også vedtatt å legge ned fabrikken i Hareid. Kutta nå er likevel del av et spareprogram fra i fjor sommer.

Målet er å redusere utgiftene med 150 millioner kroner.

Ifølge Olav Holst-Dyrnes er det foreløpig ikke planer om flere kutt.