KANDIDAT: Steinar Wiik Sørvik, Nordmørslista

Skal du ha tak i Steinar Wiik Sørvik utenfor jobb, finner du han mest sannsynlig blant veteranbilene i garasjen, helst med DumDum Boys durende over høyttaleren

Steinar Wiik Sørvik

Steinar Wiik Sørvik er førstekandidat for Nordmørslista.

Foto: Marie Myklebostad / NRK

.

Steinar Wiik Sørvik, Nordmørslista
Foto: Marie Myklebostad / NRK

Det er travle dager for advokaten fra Kristiansund. Nordmørslista stiller for første gang med egen valgliste til Stortinget, men selv om førstekandidaten Steinar Wiik Sørvik også er relativt fersk i politikken, er høyt tempo hverdagskost.

Skal han ta seg tid til å koble av går turen helst ut i garasjen, hvor veteranbilene står plassert.

– Veteranbilene mine er mentalhygiene, og noe jeg har blitt interessert med årene. Det er ikke det mekaniske som trekker, men det estetiske.

«Jeg ønsker å være Nordmøres stemme på Stortinget. Den har vi manglet.»

Steinar Wiik Sørvik

Se partiprogrammet til Nordmørslista her.

Og på spørsmålet om hvor mange biler han har samlet opp:

– Det tørr jeg ikke si, til og med kona vet ikke det.

(Saken fortsetter etter bildet)

Steinar Wiik Sørvik, Nordmørslista

Sørvik setter stor pris på veteranbiler.

Foto: Marie Myklebostad / NRK

Hva er din hjertesak – og hvorfor?

– Det er omstruktureringen i Møre og Romsdal. Nordmøre blir hengende etter i alle sammenhenger både når det gjelder utdanning og andel av statlige og fylkeskommunale arbeidsplasser. Sykehuset er en del av dette.

– Når jeg ser på regjeringens levekårsundersøkelse for kommunene og ser at 7 av 10 av de dårligste kommunene ligger på Nordmøre som et rødt belte oppover, så blir jeg litt fortvilt fordi det forteller at vi har ikke omfordelingspolitikk i Møre og Romsdal. Hvis jeg får plass på Mørebanken så skal jeg være Nordmøres stemme på Stortinget. Den har vi manglet, og det er grunnen til at jeg engasjerte meg i politikken.

Hva tenker du på når du er alene i bilen?

– Jeg jobber mye nordover mot Trøndelag og kjører derfor mye bil i jobbsammenheng, rundt 40 000 km i året. Da prøver jeg å legge opp bilkjøringen slik at jeg får med meg politiske nyheter fra klokken fem til klokken syv. Det har jeg gjort i alle år, og Dagsnytt 18 er det aller største mentalhygieniske øyeblikket jeg har i løpet av en dag. I timen etter så kommer det klassisk musikk på P2, noe som passer bra for da får jeg fortsatt tankegangen før jeg kobler av.

Hva inspirerer deg i hverdagen?

– I min rolle som advokat møter jeg folk som ofte står i sitt livs krise, og det mest interessante med jobben er at du får historier ganske upolerte. Jeg møter de ikke når de prøver å dekke til alt, men når de står der naken uten hud.

–​ Har det formet deg på noen måte?

– Yrkesvalget mitt er mye mer bevisst enn det man skulle tro. Jeg kommer fra en god oppvekst i Kristiansund med en far fra Averøya, som er den flotteste plassen i verden. Jeg er veldig utadvendt og rettet mot verden. Jeg er også uredd og flink til å stille de ubehagelige spørsmålene, noe jeg også tar med meg inn i politikken. Når du tørr å stille spørsmålene som er ubehagelig så kan du bli møtt med åpenhet.