Hopp til innhold

Høgskulen i Volda fortsatt tvilende til samarbeid med universitet

Styret ved Høgskulen i Volda venter med å ta stilling til en invitasjon fra Universitetet i Bergen om tettere samarbeid.

Høgskulen i Volda

HØYSKOLE: Styret ved høyskolen er svært tvilende til samarbeid som kan bety sammenslåing.

Foto: Brede Røsjø / NRK

Høgskulen i Volda skulle egentlig komme nærmere en avgjørelse på styremøte torsdag. Det ble det enighet om å vurdere saken nærmere.

Universitetet har pekt ut Høgskulen i Volda som en av fire samarbeidspartnere når det gjelder forskning og høyere utdanning på Vestlandet.

Rektor Dag Rune Olsen ved Universitetet i Bergen har tidligere sagt at Høgskulen i Volda har flere interessante fagmiljø.

Tvilende

Johann Roppen

Rektor og styreleder ved Høgskulen i Volda, Johann Roppen, sier de ikke har bestemt om de skal samarbeide med Universitetet i Bergen.

Rektor, Johann Roppen ved høyskolen, setter pris på invitasjonen, men sier de må tenke gjennom hva det har å si for høyskolen og for Volda som studiested å gå inn i et mer forpliktende samarbeid.

Men styret ved høyskolen er svært tvilende til samarbeid som kan bety sammenslåing.

– Samarbeid med andre institusjoner har vi gjort så lenge høyskolen har eksistert, men samarbeid som retter seg mot sammenslåing må vi tenke grundig gjennom. Faglig samarbeid skal vi ha, sier Roppen.

– Ikke avvisende

Han vil ikke avsløre hva avgjørelsen blir, men sier at de regner med å ha en avklaring i slutten av neste måned.

– Høgskulen i Volda har veldig god forskningsproduksjon og høy kvalitet på undervisninga, og vi vil ikke gå i en retning som kan rokke ved det, sier rektoren.

Han sier at de ikke er avvisende til samarbeidet. Kunnskapsdepartementet er pådriver for samarbeidstiltaka.