Hopp til innhold

Skal dytte kvinner opp og fram

Kvinnelige etablerere i Møre og Romsdal blir nå invitert til å være med i et prosjekt som skal gi bedriften deres mulighet til å vokse.

Linda Offenberg

Linda Kristin Offenberg skal lede Kvinnovasjon-vekst som skal hjelpe kvinnebedrifter å vokse.

Foto: Anne-Mari Flatset / NRK

Kvinnovasjon- vekst heter prosjektet, som er støttet av fylket og Innovasjon Norge.

Næringsmiljø i Ålesund, Molde, Sunndal og Kristiansund er med, og Linda Kristin Offenberg er leder.

– Målet er at de kvinnelige etablererne skal stimuleres til å utløse sitt vekstpotensial. Vi vil bidra til at de kan øke omsetning og ansette flere, sier Offenberg.

– Positivt med forum

Line Skjolde

Line Skjolde mener et slikt forum er positivt å h på laget.

Foto: Anne-Mari Flatset / NRK

Line Skjolde mener det kan være positivt å ha med seg et slikt forum i en travel hverdag. Hun sier at om de forplikter seg til å dra på samlinger, og får seg en rådgiver, får man en ekstra dytt til å tenke litt på vekst og hva man skal gjøre i fremtiden.

Skjolde jobber i Eggedosis som er et reklamebyrå i Kristiansund. Til vanlig jobber de med nettsider, brosjyrer, logoer og prosjekter som løfter og viser frem bedrifter. Nå ønsker de selv å vokse.

– Vekst er jo for eksempel omsetning eller resultat eller synlighet og fokus på at det du driver med blir best mulig, sier hun

De har fire ansatte og 3–4 millioner i omsetning.

– Men vi har et mål om å øke den.

Hun sier at Innovasjon Norge er kjent for å bidra med det ekstra kunnskapsløftet som en kan trenge for å vokse i riktig retning.

Gjertrud Bjørnvold

Gjertrud Bjørnvold driver firmaet Isopiloten.

Foto: Anne-Mari Flatset / NRK

– Skummelt å vokse

Gjertrud Bjørnvold driver et firma som heter Isopiloten. Hun er næringsmiddelteknolog og har jobbet innenfor næringsmiddelindustrien. I 1999 kom hun til Kristiansund, men trivdes ikke i jobben. Da bestemte hun seg for å starte for seg selv.

– Vi jobber med mattrygghet, helse, miljø og sikkerhet. Vi hjelper små og mellomstore bedrifter med å bygge opp kvalitetssystemer og vedlikeholde dem med ulike oppfølgingskontroller, sier hun.

– Hvorfor kan du ha nytte av et slikt nettverk?

– Vi er i en bedrift som opplever økende etterspørsel. I fjor måtte hun ansette en person, og nå har vi behov for å hoppe litt videre. Men den veksten er veldig skummel, så da jeg så den invitasjonen til Kvinnovasjon-vekst så tenkte jeg at dette kanskje kan gjøre det litt mindre skummelt, sier hun.

Hun har klart seg på egen hånd siden hun nystartet opp i 2001. Men nå vil hun at noen utenifra skal se henne litt i kortene.

– Det er greit om noen utenifra kan stille meg noen spørsmål som jeg ikke klarer å stille meg selv, sier hun.

Alle som har eget firma kan søke

Offenberg forteller at alle som har et eget firma kan søke.

– Ingen bedrift er for liten eller for stor, sier hun så lenge man har en vekstambisjon.