Helsetopp går av etter å ha truet klinikkdirektør

Etter at hun truet direktøren som kritiserte rapporten etter Daniel Flemmen Ødegaards (2) død på Molde sjukehus må hun gå av.

Gro Vik Knutsen i Statens helsetilsyn og Molde sjukehus

TRUSLER: Gro Vik Knutsen i Statens helsetilsyn går av i jobben etter å ha truet en klinikkdirektør som kritiserte arbeidet hennes med Daniel-saka.

Foto: Gunnar Sandvik/NRK/Helsetilsynet

Aftenposten skriver at Helsetilsynet bekrefter i ettermiddag at Gro Vik Knutsen har trukket seg som leder i Undersøkelsesenheten og avdelingsdirektør i Statens helsetilsyn.

Knutsen skal ha trukket seg etter å ha kommet med uttalelser til klinikkdirektør ved Oslo universitetssykehus, Olav Røise, skriver avisa.

Går av etter kritikk av Daniel-saka

Klinikkleder Olav Røise står i en korridor på Oslo universitetssykehus

Klinikkdirektør Olav Røise sier at han opplevde å bli truet av Knutsen etter at han offentliggjorde en rapport som kritiserte helsetilsynets arbeid med Daniel-saka.

Foto: Vilde Helljesen / NRK

Knutsen likte dårlig at Røise gikk ut i Aftenposten med kritikk av arbeidet deres med Daniel-saka (se faktaboks). Toåringen som døde etter et kirurgisk inngrep ved Molde sykehus i 2009. En pusteslange ble lagt inn i spiserøret i stedet for luftrøret to ganger før den ble plassert rett.

Det har vært mange diskusjoner rundt hva som faktisk skjedde, og om Daniel ble behandlet forsvarlig.

Skal ha blitt truet

Røise påstår i et brev at Knutsen skal ha sagt at det kan «ramme ham» hvis han gikk ut offentlig med kritikk av arbeidet deres. Hun skal også ha understreket at det ville gå utover leger ved Molde sjukehus.

Røise forklarer til avisa at han reagerte sterkt på det Knutsen sa, og at han opplevde det som en trussel. Direktør i Helsetilsynet, Jan Fredrik Andresen, beklager dypt uttalelsene fra Knutsen.

Informasjonsdirektør Nina Vedholm i Statens helsetilsyn sier det er for tidlig å si om Knutsens avgang vil få noe å si for konklusjonene i den endelige rapporten i Daniel-saken.