Helge Orten vil fortsette: – Den første perioden har gitt mersmak

Helge Orten ønsker å fortsette som stortingsrepresentant for Høyre, mens Elisabeth Røbekk Nørve gir seg etter denne perioden.

Helge Orten

Helge Orten ønsker fire nye år på Stortinget og har svart ja til renomnasjon.

Foto: Trond Vestre / NRK

Orten ble valgt inn på Stortinget første gang i 2013 og fikk plass i transport- og kommunikasjonskomiteen.

Han har også vært ordfører i Midsund i åtte år og representerte Høyre i fylkestinget fra 20011 til 2013. I de to årene var Orten gruppeleder for Høyre i fylkestinget.

Mersmak

– Arbeidet på Stortinget har vært givende, særlig med partiet i regjering og store muligheter til å påvirke styringen av landet. Min første periode har gitt mersmak og jeg føler at jeg har blitt skikkelig varm i trøya. Om partiet ønsker det, er jeg veldig motivert for en ny periode, sier Helge Orten.

– Dette er min første periode på Stortinget og jeg fikk oppfylt ønsket mitt om å sitte i transport- og kommunikasjonskomiteen. Jeg har alltid vært opptatt av samferdsel og har jobbet med det i hele mitt politiske liv. En god infrastruktur er viktig Møre og Romsdal og er avgjørende for at vi fortsatt skal være blant de beste verdiskapingsområdene i landet, sier Orten.

Det er forventet at Helge Orten får førsteplassen på Høyres stortingsvalgliste ved valget i 2017. Høyre er i gang med nominasjonsprosessen og skal ha nominasjonsmøtet til høsten.

Takker nei etter 14 år

Elisabeth Nørve

Elisabeth Nørve takker for seg etter 14 år på Stortinget.

Foto: Trond Vestre / NRK

Mens Orten har svart ja, har veteranen Elisabeth Røbekk Nørve sagt nei. Nørve takker for seg etter 14 år på Stortinget.

– Personlig føler jeg meg svært privilegert og takknemlig overfor mitt parti Høyre og andre som har støttet meg og gitt meg den store tilliten det er å få representere partiet på Mørebenken og Stortinget i totalt 14 år, sier Elisabeth Røbekk Nørve.

Det har vært noen interessante år, der jeg har fått anledning til å jobbe med mange, - både små og store saker for folk flest, for fylket og landet for øvrig, sier Nørve.

Elisabeth Røbekk Nørve kom inn på Stortinget første gang i 2001, men mistet plassen i 2005. Hun kom tilbake igjen som fast representant etter at Petter Løvik gikk bort i desember 2007.

Hun har sittet åtte år i helse- og omsorgskomiteen og seks år i næringskomiteen.

Nørve ble utfordret av Monica Molvær før stortingsvalget i 2013, men vant kampen om andreplassen.

Nørves nei betyr at andreplassen på Høyres stortingsvalgliste er ledig. Høyst sannsynlig er en kvinne fra Sunnmøre som skal inn på den plassen.