Hard kamp om spillepengene

Kampen om de statlige spillepengene er hard. I Møre og Romsdal skal det i 2016 fordeles 70 millioner kroner. Men det søkes om flere ganger så mye, så mange må vente ei god stund på «tippemidler».

Video Usikker inntekt fra tippemidler reddet - for i år
Foto: Nyhetsspiller

Den siste dagen i mai møtes Kultur og folkehelseutvalget i Møre og Romsdal til en hyggelig oppgave- nemlig fordele mange titalls millioner kroner som er idrettens- og friluftslivets del av spilleoverskuddet fra Norsk Tipping.

«Alle» vil ha

I år har fylket fått 265 søknader om penger fra idrettslag og organisasjoner i 34 kommuner. Den samlede søknadssummen er på 284 millioner kroner, men det er fire ganger så mye som det fylket har fått fra Kulturdepartementet til fordeling, så da blir det noen som blir skuffet, sier plan- og utviklingssjef Siri Ask Frediksen i Møre og Romsdal Idrettskrets. Det at det er så mange som vil ha, gjør også at ventetida blir lang- i snitt fire år, forteller hun. Men det er viktid å ikke gi opp. – Får laget avslag, må søknaden fornyes og det ser vi jo blir gjort, forteller Ask Fredriksen.

Siri Ask Fredriksen

Siri Ask Fredriksen gleder seg over å kunne dele ut over 70 millioner kroner i spillepenger til idretten og friluftslivet i Møre og Romsdal

Foto: Gunnar Sandvik / NRK

70 millioner til 100 søkere

Før møtet irsdag legges det opp til at 100 av de 265 søknadene skal få penger. De får 70,8 millioner kroner som kommer fra alle som har spilt og tippet i regi av Norsk Tipping i fjor. I Møre og Romsdal går disse pengene i år til fotballanlegg, flerbrukshaller, friluftsanlegg og nærmiljøanlegg. – Det siste er viktig fordi slike anlegg ligger der folk bor og det er ikke venteliste for å være med på aktiviteten, sier Siri Ask Fredriksen.

Les også: Fem års venting på spillemidler