Han er Norges første profesjonelle «Overwatch»-spiller

19-åringen fra Sunnmøre får jobbtilbud fra hele verden. Snart flytter han til Canada for å leve av å spille dataspill.

Stefan Fiskerstrand

PROFF: Stefan «ONIGOD» Fiskerstrand (t.h.) har signert proffkontrakt med det kanadiske laget Toronto Esports.

Foto: Yong Woo Kenzi Kim

En invitasjon til å spille turnering i Sør-Korea snudde livet til Stefan «ONIGOD» Fiskerstrand på hodet. På under et år har han gått fra å være amatør til profesjonell i rekordfart.

– Jeg flytter til Toronto i slutten av februar, eller starten av mars. Der skal jeg bo sammen med fem andre spillere i et hus, forteller Fiskerstrand.

I januar signerte han kontrakt med Toronto Esports. Han er den nyeste spilleren til lagets nysatsing, noe som gjør han til den første norske profesjonelle «Overwatch»-spilleren.

Laster Twitter-innhold

En Justin Bieber i Sør-Korea

Det var i oktober i fjor at Fiskerstrand skulle få sitt store, internasjonale gjennombrudd.

Fiskerstrand hadde akkurat kommet hjem fra turnering i Oslo, etter å ha vunnet Gigacon sammen med laget Nordic Alpha.

Stefan Fiskerstrand

Stefan «ONIGOD» Fiskerstrand fikk flere poser med gaver fra fans i Sør-Korea etter å ha deltatt i «OGN Overwatch APEX League».

Foto: Privat

– Klokken var rundt 23 da telefonen ringte. De lurte på om jeg kunne ta flyet til Sør-Korea klokken 07. Jeg måtte jo si ja til det.

Det var REUNITED, et av de fremste lagene i «Overwatch», som ringte. De ville gi ham en måneds prøvetid, der turneringen «OGN Overwatch APEX League» ble ildprøven.

– Det er en helt annen kultur i Sør-Korea. Vi spilte inne i en stor stadion. Da vi kom ut sto det mange og ventet på oss. De ville ta bilder og gi oss gaver. Det var som jeg var en Justin Bieber, forteller Fiskerstrand og ler.

Søkte etter lag på Twitter

I januar kom beskjeden om at REUNITED manglet sponsorer for å kunne fortsette i den retningen de ville. Fiskerstrand ble sammen med andre spillere droppet fra laget. Dermed startet 19-åringens søk etter nytt lag gjennom sosiale medier.

Laster Twitter-innhold

– Jeg la ut en melding på Twitter om at jeg så etter lag. Det var flere lag som kontaktet meg. Tilbudene kommer også nå etter at jeg har signert med Toronto, forteller Fiskerstrand.

Den offensive demon

Fiskerstrand er en offensiv spiller, og spiller mest helter som Tracer, Soldier: 76 og McCree. Gamer-taggen «ONIGOD» kommer fra hans forkjærlighet for japansk kultur.

Stefan Fiskerstrand

Stefan «ONIGOD» Fiskerstrand i lagtrøyen til REUNITED.

Foto: PRIVAT

– Jeg har alltid vært fan av japansk kultur. Det er noe som heter Oni-maske, som jeg synes er skikkelig kule. Oni betyr noe som er demonisk, og jeg syntes navnet hørtes kraftfullt ut.

– Hva sier foreldrene dine nå når du flytter?

– De støtter meg fullt ut. De vet at dette har vært drømmen min ganske lenge. De har skjønt at du faktisk kan leve og tjene godt på det.

Se video fra da «ONIGOD» var medlem av Nordic Alpha her: