Gjelsten med 20 millioner til Molde

Investor Bjørn Rune Gjelsten går inn i Molde FK med 20 millioner kroner. Pengene skal gå til spillerkjøp. Men Ole Gunnar Solskjær hadde ingen nye spillere å slå i bordet med under dagens pressekonferanse.

Video Gjelsten inn i MFK med 20 mill

Bjørn Rune Gjelsten er inspirert av Ole Gunnar Solskjærs tilbakekomst til Molde. At Molde har orden i økonomien har også vært en viktig motivasjon når investoren har kommet tilbake til Molde-fotballen.

– Molde har alltid hatt oversikt over hvor pengene skal komme fra. Nå blir det et nytt løft når vi har fått tilbake Solskjær. Min motivasjon for å komme tilbake er at Ole Gunnar Solskjær er her nå . Ringen er sluttet fra den tiden vi dro til Manchester med Ole Gunnar, sa Bjørn Rune Gjelsten under dagens pressekonferanse.

Ingen nye spillere i dag

På forhånd var det ventet at Ole Gunnar Solskjær skulle presentere sine første signeringer med nye spillere. De som ventet på dette ble skuffet. Solskjær hadde ingen nye navn å by på.

– Jeg har gått inn i samtaler med spillere jeg gjerne vil ha til klubben, forteller Ole Gunnar Solskjær. Ingenting er forandret i forhold til dette. Dette er en langsiktig jobb. Akkurat nå er det små justeringer som skal til. Jeg håper jeg er i mål snart, sa Solskjær.

Solskjær leder sin første trening som Molde-manager i morgen onsdag. Da gjenstår det å se om det kommer nye spillere til denne treningen. Manchester United-spiller Magnus Wolff Eikrem har gått langt med å bekrefte sin overgang til Molde. Davy Claude Angan skal, ifølge ubekreftede rykter, være på veg fra Hønefoss til Molde. De siste dagene har det gått hårdnakkede rykter om at Aalborg-spiller Kjetil Wæhler er høyaktuell for en overgang til Molde.

Langsiktig tenking

Investor Bjørn Rune Gjelsten presiserte at at pengene som nå foreligger ikke trenger å bli brukt med en eneste gang. Det er en langsiktig tenking bak investeringen.

– At pengene kommer betyr ikke at de skal brukes med en gang. Det vil si; noe er brukt allerede og har gått til kjøpet av keeper Espen Bugge Pettersen, sier Gjelsten.

Manet til økonomisk edruelighet

Styreleder Erik Berg tok et oppgjør med de som har hevdet at Molde nå var i ferd med å bruke penger som fulle sjømenn. Dette er langt fra riktig sa Berg, og viste til at Molde ønsker å fremstå som en klubb som driver økonomisk edruelig.

– Vi har merka oss at våre konkurrenter har ment at vi har tatt av. Vi har sett at media har diskutert oss som en forbruksklubb. Dette er å beklage. Vi ønsker at vår image skal være at vi er edruelige. Vi vet hvilket finansielt grunnlag vi har og tar våre steg ut fra dette. Vi har kanskje blitt mistolket. Vi er blant de som klarer å husholdere med våre midler, sier Erik Berg.