NRK Meny
Normal

Solskjær kom ikke med noen nye signeringer i dag

Investor Bjørn Rune Gjelsten går inn i Molde fk med 20 millioner kroner. Dette er penger som skal gå til spillerkjøp. Men Ole Gunnar Solskjær presenterte ikke noen nye spillere i dag.

Video Mobilstreaming

Pressekonferansen i Molde begynner klokka 14.00 i dag.

Her kan du lese referat fra dagens pressekonferanse:

20 millioner kroner fra Bjørn Rune Gjelsten.

Erik Berg orienterer først om arbeidet med å styrke økonomien i Molde fk. Klubben har et investorforum med et tjuetalls investorer, forteller han.

Bjørn Rune Gjelsten er tilbake som en langsiktig medspiller i klubben. Han skal være med på finansieringen av spillerkjøp. Gjelsten går inn med 20 millioner kroner.

– Vi ønsker å ta utfordringene på forskudd, og vi er heldige som har Bjørn Rune Gjelsted med på laget i tillegg til Noro, Røkke og Aker, sier Berg. Vi har sikret økonomien langt inn i fremtiden sier han.

Bjørn Rune Gjelsten tar over, og skryter av at Molde har orden i økonomien.

– Molde har alltid hatt oversikt over hvor pengene skal komme fra. Nå blir det et nytt løft når vi har fått tilbake Solskjær. Min motivasjon for å komme tilbake er at Ole Gunnar Solskjær er tilbake. Ringen er sluttet fra den tiden vi dro til Manchester med Ole Gunnar.

– Kjell Inge Røkkes insats inspirerer også meg. Det er 20 år siden vi gikk inn i Molde fk første gang. Dette er langsiktighet. Få klubber i Norge er så heldige at de har et slit naturlig inntektspotensiale. Det er struktur i klubben, og det motiverer meg, sier Gjelsten.

– Mitt mål med å bidra til spillerkjøp er å få en mer robust klubb slik at vi også kan slippe til unge talent. Ved å mikse etablerte spillere med unge og lovende, kan vi få til en spennende fremtid, sier Gjelsten. Med kvalitetsspillere til stede kan vi også slippe til nye talent, sier han.

Ole Gunnar Solskjær har fått ordet. Han skryter av måten Alex Ferguson har gitt muligheten til unge talenter på. Og han lovpriser muligheten Bjørn Rune Gjelsten har gitt Molde muligheter i denne sammenheng.

– Jeg kommer ikke hjem for at vi skulle kutte og spare. Spillerstallen er bra. Vi får gjort en del i forhold til fasiliteter. Nå får vi muligheter til å hente inn spillere dersom det trengs, sier Ole Gunnar Solskjær.

– Molde har aldri brukt penger de ikke har. Vi har aldri levd på kreditors regning. Dette er spesielt i fotballnorge. Det er forskjellen på Molde og mange andre klubber. Vi kan få negative nyheter, men vi får aldri negative overraskelser. Det er en viktig forskjell, sier Gjelsten.

– Jeg har gått inn i samtaler med spillere jeg gjerne vil ha til klubben, forteller Ole Gunnar Solskjær. Samtalene jeg har hatt og de jeg har sett på og hatt mest lyst på har ikke forandret seg. Jeg tenker på hvem som er i klubben allerede. Det er en langsiktig jobb. Akkurat nå er det små justeringer som skal til, og de håper jeg at jeg kommer i mål med snart, sier Solskjær.

– At pengene kommer betyr ikke at de skal brukes med en gang. Det vil si; noe er brukt allerede og har gått til kjøpet av keeper Espen Bugge Pettersen, sier Gjelsten.

– Finansieringsgrunnlaget for nye spillerkjøp er nå på plass, sier styreleder Erik Berg.

– Vi må være ydmyke i forhold til resultat. Ambisjonene må være der. Men det tar tid å bygge noe. Jeg håper vi skal prestere på øvre halvdel. Blir det medalje blir dette en bonus. Det er mulig det blir sett på som beskjedent i Molde-land, men dette er min ambisjon, sier Bjørn Rune Gjelsten.

– Vi har merka oss at våre konkurrenter har ment at vi har tatt av. Vi har sett at media har diskutert oss som en forbruksklubb. Dette er å beklage. Vi ønsker at vår image skal være at vi er edruelige. Vi vet hvilket finansielt grunnlag vi har og tar våre steg ut fra dette. Vi har kanskje blitt mistolket. Vi er blant de som klarer å husholdere med våre midler, sier Erik Berg.

Molde-manager Ole Gunnar Solskjær har signalisert at han har samtaler med 4-5 nye spillere. Helt siden det ble klart at Solskjær skulle bli manager i Molde har det også vært klart at det skulle brukes betydlige summer for å styrke spillerstallen i Molde.

Flere aktuelle spillere

I innkallingen til pressekonferansen heter det at Molde fk ikke svarer på noen spørsmål i sakens anledning før klokka 14.00. Men noen aktuelle navn har kommet lenger enn til spekulasjonsstadiet.

United-spiller og moldenser Magnus Wolff Eikrem har selv bekreftet at han er nær en overgang til Molde. Det er også en dårlig bevart hemmelighet at Hønefoss-spiller Davy Claude Angan har vært på besøk i Molde og skal være nær en kontrakt.

De siste dagene har det gått hårdnakkede rykter om at Aalborg-spiller Kjetil Wæhler er høyaktuell for en overgang til Molde.

Etter det NRK kjenner til ER det helt klart at det blir presentert nye spillere i dag. Og ryktene går på at det ikke bare er navn fra «spekulasjonslista» som blir presentert. Har kildene rett, betyr det at det kommer overraskelser.

Ny Molde-vår?

Molde var lenge en av klubbene å regne med i norsk fotball, men har periodevis slitt de siste årene. Med Solskjærs gjeninntreden i norsk fotball som manager, spår mange nå at vi står foran en ny Molde-vår. Ole Gunnar Solskjær dempet i går forventningene om medalje allerede første året. Men målet er utvilsomt å utfordre både Rosenborg og Vålerenga på sikt.

NRK kommer tilbake med rapporter fra Moldes pressekonferanse.