Normal

Får skryt av partiveteran

Høyre-veteran Anders Talleraas (70), mener 23 år gamle Vetle Wang Soleim er et politisk talent det er viktig å ta vare på.

Vetle Wang Soleim

Vetle Wang Solheim kan smile bredt etter at norminasjonskomiteen i Høyre foreslår han på 3.plassen på Stortingslista.

Foto: Trond Vestre / NRK

Talleraas leder nominasjonskomiteen som har foreslått Wang Soleim på tredjeplassen. Han sier det har vært viktig å få inn en ung politiker på den utsatte plassen.

Har lang erfaring

Selv om Wang Soleim bare er 23 år gammel, har han lang politisk erfaring. Han er i dag vararepresentant til Stortinget for Møre og Romdal Høyre og jobber til daglig som politisk rådgiver i partiet i Oslo.

Også før Stortingsvalget i 2012 stod Vetle på tredjeplassen for partiet i Møre og Romsdal.

Smøla

Anders Talleraas

Anders Talleraas har stor tro på at Vetle Wang Soleim blir en markant politiker for Møre og Romsdal i årene fremover

Foto: Erik Hattrem / NRK

Den unge politikertalentet kommer fra Smøla, samme kommune som Anders Talleraas. Han kjenner derfor godt til Vetle. Talleraas satt selv på Stortinget i fem perioder fra 1977 til 1997 og var også partiets parlamentariske leder i perioden 1989 til 1994.

– Vetle har god erfaring og vi ser på han som en fremtidig sterk politiker fra Møre og Romsdal, sier Talleraas.

Betyr mye

Vetle Wang Soleim er glad for tilliten fra nominasjonsnemnda og for godordene fra Anders Talleraas.

– Jeg er klar for å jobbe knallhardt for at Høyres politikk kommer frem i Møre og Romsdal, og at vi skal få tre representanter på Mørebenken etter valget, sier Wang Soleim

– Og så må jeg få lov til å takke Anders for gode ord. Det er klart at det betyr mye for meg når en av fylkespartiets mest erfarne politikere synes jeg er en god kandidat å satse på.