En rørt Nikka (100): – Tusen takk for alle gratulasjonene jeg har fått

NORDDAL PÅ SUNNMØRE (NRK): 100-årsjubilanten Nikka Myren Grønning fra Norddal på Sunnmøre takker alle som har sendt gratulasjoner og hilsninger.

Nikka Myren Grønning

Nikka Myren Grønning blei laurdag ettermiddag krona til dronning i Norddal. 100-åringen er takknemlig over alle som har gratulert henne med dagen.

Foto: Remi Sagen

Lørdag blir den spreke og slagferdige jubilanten feiret med storfest på Juvet landskapshotell. Festen har vært planlagt i lang tid, og lørdag ettermiddag var det fullt hus i Norddal. Men gjennom NRK og sosiale medier har mange fått ta del i 100-årsjubileet.

Ordførar Arne Sandnes og Nikka

Ordfører Arne Sandnes krona Nikka Myren Grønning til dronning over Norddal i sin takketale lørdag.

Foto: Sissel Brunstad

Lørdag ettermiddag holdt ordfører Arne Sandnes takketale for 100-åringen. Han hadde også med seg en gul krone med påskriften "Nikka 100 år" og satte på hodet til kommunenes eldste innbygger.

– Du har blitt en like viktig merkevare for Norddal som Valldal-bæra, lo han.

Les også:

Over 1000 gratulanter

Skjermdump frå Facebook

Over tusen mennesker har de siste timene gratulert 100-åringen Nikka i Norddal via NRK Møre og Romsdals Facebook-sider.

Foto: Facebook

Folk er blitt oppfordret til å sende inn gratulasjoner og hilsninger, og folk har ikke nølt med å ta til tastaturet. Lørdag formiddag hadde over ett tusen personer gratulert Nikka med 100-årsdagen. Hele Norge har fått ta del i historien om Nikka.

– Nei, nå skrøner du. Tenk at jeg har så mange kjenninger, utbrøt Nikka da hun fikk vite om alle gratulasjonene.

– Tusen takk for alle hilsningene som jeg har fått. Jeg ønsker dere alle en god jul, sier Nikka.

Superkjendis

Elde dame ved kjøkkenbenken

Nikka har blitt kjendis over hele landet etter flere tv-innslag de siste årene. Hun har gjort et dypt inntrykk på mange med sin enkle livsfilosofi og levemåte.

Foto: Sissel Brunstad / NRK

100-åringen fra Norddal på Sunnmøre er blitt en superkjendis. Mange har kommet på besøk hjemme hos Nikka på Myra, og Nikka setter pris på at folk kommer.

– Når de kommer ned gjennom dalen og til Sylte så begynner de å spørre om hvor jeg bor, og så kommer de innom. Det er artig og oppkvikkende, sier Nikka.

Nysteikte rosett-bakelse på eit brett

Nysteikte rosett-bakelse har Nikka Myren Grønning baka sjølv til 100-års-festen laurdag.

Foto: Sissel Brunstad / NRK

Selv om synet er kraftig svekket, er 100-åringen i god form, og ikke minst er humøret på topp. Dagene går med til det Nikka liker aller best, og som hun er best kjent for, nemlig å bake. Både arbeidslysten og livslysten er stor.

– Jeg er veldig takknemlig. Jeg føler meg ikke som en 100-åring, nei heller som en 70-åring, ler jubilanten som er ikledd sin egensydde Norddalsbunad for anledningen.

Folk i kø for å gratulere Nikka

Folk sto i kø for å gratulere Nikka med 100-års-dagen lørdag.

Foto: Sissel Brunstad