Hopp til innhold
Nikka Myren Grønning

Her kan du sjå opp igjen dine favoritt Nikka-augneblink

Bakstekona Nikka vart kjend både i inn og utland i løpet av dei 106 åra sine. NRK har laga mange program og innslag om Nikka. Her kan du få eit gjensyn med fleire av dei.

Kong Harald og dronning Sonja hilser på 105-åringen Nikoline Grønning som sammen med Astor Furseth, Vigdis Valdal, Dagny Lovise Eide og Kristian Almås har mottatt Kongens fortenestemedalje. Kongeparet innleder tirsdag en tredagers fylkestur til Møre og Romsdal med et besøk på det nye Syltetorget i Valldal i Fjord kommune

Nikka (105) bad kongen kome på besøk – her får ho ønsket sitt oppfylt

105-åringen meinte ho var for gamal til å reise til slottet for å ta imot Kongens fortenestmedalje og at den langt yngre kongen heller kunne kome til henne. Han tok henne på ordet.

Nikka Myren Grønning får Kongens fortjenestemedalje

Kongens fortjenstmedalje til hele Norges bakstekjerring

Nikka (105) får medaljen for sin årelange innsats for å ta vare på Norges nasjonale bakearv og mattradisjon.

Hilde RiksheimTandstad, Berit Elise Emdal og hunden Miley kosar seg med Nikka-video på PCen.

Livsgleda til Nikka (104) er som medisin for Hilde og Berit Elise

Smilet, latteren, livsgleda til 104 år gamle Nikka er det som skal til når livet buttar imot og humøret er på botn for to unge kvinner.

Nikka og svingen, 11.11.2020.

Nikka (103) er første kvinne som får Trollstigen-sving kalla opp etter seg

Tidlegare Trollstigen-kokk Nikka Myren Grønning fekk onsdag sin eigen sving kalla opp etter seg. I eit større perspektiv handlar det om representasjon, likestilling og demokrati, meiner likestillingsombodet.

101 år gamle Nikka Myren Grønning er ikkje redd for å ete litt feit graut og meiner feittet smører knirkete ledd. Sjå korleis ho lagar rømmegraut.

Slik kan du feire feitetirsdag som 101-åringen Nikka

På feitetirsdag er det lov å fråtse. Rømmegrøt med feit seterrømme, smør og sukker kan være oppskriften til et langt liv, ifølge Nikka.

Nikka Myren Grønning feirer 101-års dag

Nikka feirer 101 år – og håper det blir noen år til

VALLDAL (NRK): – Det er mange dager, det er det, når en tenker over at man er over hundre år, sier jubilant Nikka Myren Grønning.

Nikka

– Slett ikkje den verste sommaren siste 100 år

Ho har opplevd 100 somrar. Og sjølv om sommaren i år har vore både kald og våt er sommaren 2017 slett ikkje den verste, ifølgje Nikka.

Gamal dame stiller inn Dab-radio

100 år gamle Nikka tar i bruk DAB-radio

100 år gamle Nikka er ikkje den som kvir seg til at FM-nettet for radio snart blir slått av. Ho har alt lært seg å bruke DAB-radioen.