NRK Meny
Normal

Ektepar i fengsel etter julebord

Julebordet gikk ikke helt etter planen for et ektepar i Romsdal i romjula i fjor.

Advarer mot fyllekjøring

Illustrasjonsbilde. Ektepar kjørte i fylla etter julebord.

Foto: Colourbox.com

Paret hadde hygget seg på julebord i romsdalskommunen i romjula i fjor. De ankom festlokalet i en av parets felles biler.

I løpet av kvelden drakk begge to alkohol, og ifølge dommen fra Romsdals tingrett ble begge betydelig beruset.

Noen timer etter midnatt forlot kona julebordet. Hun tok bilen som stod parkert utenfor lokalet og kjørte mot egen bolig cirka 1,5 km unna. Da hun skulle svinge av hovedveien opp til egen bolig, kjørte hun i grøften. Bilen ble stående fast.

Klokken var fire om morgenen, og mannen hadde blitt igjen på festlokalet for å delta i ryddingen.

Et vitne passerte stedet for utforkjøringen, og stoppet for å tilby hjelp. Han fikk beskjed om at hjelp var på veg, og at han kunne kjøre videre. Vitne fattet mistanke om promillekjøring, og varslet politiet.

Tatt på fersken

Klokka 04.37 ankom politiet stedet der utforkjøringen hadde skjedd. I tillegg til bilen som den tiltalte kvinnen kjørte, stod også familiens andre bil nede ved hovedveien.

Bilen stod inne på hovedveien i motsatt retning av kjørebanen. Mellom de to bilene var det festet et slepetau. Slepetauet var ifølge politiets tjenestemenn stramt, og begge bilene hadde motorene i gang. Idet politiet ankom, steg mannen ut fra den ene bilens førersete, skriver Romsdal tingrett i dommen.

Begge ble pågrepet av politiet og fremstilt til Molde legevakt for blodprøvetaking.

Rusmiddelundersøkelsene viste at kvinna klokka 05.15 hadde en alkoholkonsentrasjon i blodet på 2,60 promille, mens mannen hadde en alkoholkonsentrasjon i blodet på 1,99 promille.

Retten er kommet til at straffen for kvinna skal fastsettes til fengsel i 24 dager og en bot til statskassen på kr 40 000. Straffen for mannen blir fengsel i 21 dager og en bot til statskassen på kr 50 000.

Kvinna mistet førerkortet i to år, og mannen i et og et halvt år.