Her danser flere tusen barn BlimE-dansen

Flere tusen barn fra hele fylket har i dag dansen BlimE-dansen. I Spjelkavik hadde rundt 600 elever møtt opp for å danse.

Blimedansen spjelkavik

Her i Spjelkavik danset rundt 600 elever og 90 lærere BlimE-dansen i dag.

Foto: Jannicke Farstad / NRK

Over hele landet har tusenvis av barn danset BlimE-dansen i dag. Fra Kirkenes i nord til Lindesnes i sør har til sammen 235.000 elever meldt seg på. Resultatet av det kan du se her.

Også i Møre og Romsdal har mange barn og skoler deltatt på fellesdansen i dag. Videoene som de har sendt inn kan du se her.

Landsdekkende kampanje

BlimE er en antimobbekampanje som går ut på at barn over hele landet får mulighet til å lære seg en sang og en dans som alle fremfører samtidig på et bestemt tidspunkt. Temaet for årets sang er at man er god nok som man er.

Torgrim Grimstad fra Hareid har regien på årets «BlimE» video og håper en halv million barn vil bli med på årets dans i dag.

Skal være med på NRK Super

Fredag morgen reiste 16 barn fra Ungdomslaget Ivar Aasen i Ålesund, to instruktører og 11 foreldre til NRK i Oslo for å delta i NRK Super sin direktesending mellom klokka 17 og 18 fredag. Leikny Aasen sier barna er veldig kry og gleder seg stort. Under kan du se en smakebit.

  • Barna i Ålesund har overraska eit eldresenter med BlimE-låta!

Siste video/lyd

Ny kontrakt om bygging av cruiseskip kan få stor betydning for sysselsettinga i Vard-konsernet. I løpet av første kvart blir det avgjort om dei får den viktige kontrakta vel i havn.
I dag starta Digitalradio Norge sin informasjonsturnè i Møre og Romsdal. Først ute var Kristiansund, der mange var innom med spørsmål om overgangen til DAB-radio.
Auka status for yrkesfaga er målet når det blir laga konkurranse i sveising,maskinering og bilfag.
I alt seks vidargåande skuler i Møre og Romsdal er med, og kanskje kjem en kommende norgesmester nettopp fra vårt fylke.