NRK Meny

Her danser flere tusen barn BlimE-dansen

Flere tusen barn fra hele fylket har i dag dansen BlimE-dansen. I Spjelkavik hadde rundt 600 elever møtt opp for å danse.

Blimedansen spjelkavik

Her i Spjelkavik danset rundt 600 elever og 90 lærere BlimE-dansen i dag.

Foto: Jannicke Farstad / NRK

Over hele landet har tusenvis av barn danset BlimE-dansen i dag. Fra Kirkenes i nord til Lindesnes i sør har til sammen 235.000 elever meldt seg på. Resultatet av det kan du se her.

Også i Møre og Romsdal har mange barn og skoler deltatt på fellesdansen i dag. Videoene som de har sendt inn kan du se her.

Landsdekkende kampanje

BlimE er en antimobbekampanje som går ut på at barn over hele landet får mulighet til å lære seg en sang og en dans som alle fremfører samtidig på et bestemt tidspunkt. Temaet for årets sang er at man er god nok som man er.

Torgrim Grimstad fra Hareid har regien på årets «BlimE» video og håper en halv million barn vil bli med på årets dans i dag.

Skal være med på NRK Super

Fredag morgen reiste 16 barn fra Ungdomslaget Ivar Aasen i Ålesund, to instruktører og 11 foreldre til NRK i Oslo for å delta i NRK Super sin direktesending mellom klokka 17 og 18 fredag. Leikny Aasen sier barna er veldig kry og gleder seg stort. Under kan du se en smakebit.

  • Barna i Ålesund har overraska eit eldresenter med BlimE-låta!

Siste video/lyd

Mange geitebønder i landet vil ha den elektriske geiteklaven til Gjemnesbedrifta Nofence. Produksjonen pågår for fullt, men geiteklaven er enno ikkje godkjend. Gründerbedrifta treng beitesesongen 2017 for å gi Mattilsynet dokumentasjonen dei krev.
Dei fleste har meir enn nok med å SJÅ utfor kanten på den hundre meter høge Zakariasdammen i Tafjorden på Sunnmøre.
Men det finst folk som vil betale for å få seg ein luftig tur. Og frå neste veke av kan dei gjere akkurat dét...
Fiskesperra som skal redde den nasjonale lakseelva Driva, blir slakta av ekspertar på behandling av gyrosmitte. Miljødirektoratet er ansvarleg for prosjektet til seksti millionar kroner. Dei meiner det trengst berre små justeringar.