NRK Meny
Normal

Bli med bak kulissene på årets BlimE-video

Med cheerleadere, skatere og korps på slep har Madcon laget årets BlimE-musikkvideo. 11. november håper de at en halv million barn blir med på dansen.

Med cheerleadere, skatere og korps på slep har Madcon laget årets BlimE-musikkvideo. 11. november håper de at en halv million barn blir med på dansen

Tshawe og Madcon-kollega Yosef Wolde-Mariam danser med cheerleaderne under innspillingen av musikkveideoen til årets BlimE-sang. VIDEO: David Skovly

Tshawe Baqwa ligger strak ut i bunnen av en bakke på Rommen i Oslo, rundt ham står en gjeng cheerleadere i 11-årsalderen.

– Hva skjedde med deg da, spør cheerleaderne.

– Hva som skjedde med meg? Jeg er en gammal mann jeg, svarer Tshawe før 11-åringene hjelper ham tilbake på beina.

Sammen med cheerleaderne har Tshawe og Madcon-kollega Yosef Wolde-Mariam nettopp danset ned en lang bakke under innspillingen av musikkveideoen til årets BlimE-sang. Med på laget er en gruppe skatere, et korps og en løpegruppe.

En halv million

Torgrim Grimstad

GÅR FOR REKORD: BlimE-regissør Torgrim Grimstad håper å få en halv million barn med på årets BlimE-dans.

Foto: Hanna Revheim / NRK

BlimE er en antimobbekampanje som går ut på at barn over hele landet får mulighet til å lære seg en sang og en dans som alle fremfører samtidig på et bestemt tidspunkt. Temaet for årets sang er at man er god nok som man er.

– BlimE har fungert som en folkeaksjon som skolene tar tak i. Vi lager en sang og en musikkvideo som skolene kan få og bruke gratis, sier Torgrim Grimstad, én av to regissører bak prosjektet.

– I fjor fikk vi med 350.000 barn på BlimE-dansen, i år håper vi på en halv million, sier Grimstad, og legger til at årets BlimE-dag blir 11. november.

Personlig engasjert

Monya Aisha Faugli og Tia Schjølberg Olavsen

GØY: Monya Aisha Faugli (10 ½) og Tia Schjølberg Olavsen (11) synes det er stas å få være med på årets BlimE-dans.

Foto: Hanna Revheim / NRK

Årets BlimE-artister, Madcon, sier de er smigret over å få bli med.

– Helt seriøst så synes jeg det er spesielt å få være med, hele denne kampanjen er fantastisk. Nå som jeg har fått barn som etter hvert skal begynne på skolen er jeg blitt personlig engasjert i antimobbekampanjer. BlimE er en veldig fin ting, sier Madcon-Yosef.

To av cheerleaderne som var med på innspillingen, Tia Schjølberg Olavsen (11) og Monya Aisha Faugli (10 ½) forteller at de gleder seg til å komme på TV når musikkvideoen er klar.

– Det er kjempegøy å være med på BlimE for vi får være med på å inspirere folk til å få nye venner, sier Olavsen.

– Og så er det ganske gøy å få møte artister som Madcon, sier Faugli.

Madcon på BlimE-innspilling

Flere kulturnyheter