Alt klart for Moldejazz

I dag starter den årlige Molde Internasjonale Jazzfestival. Alt er duket for en flott festival, og festivalsjef Anders Eriksson er fornøyd med billettsalget så langt.

Molde jazz

Alt er klart før folkefest i Molde. Her fra Moldejazz i 2012.

Foto: Nilsen, Per Tormod / NTB scanpix

Nesten 10.000 har kjøpt billetter til festivalen på forhånd. Festivalsjefen sier det er et godt tegn.

– For første gang i fjor ble det solgt flere billetter under festivaluken enn på forhånd. Så hvis den samme oppskriften holder vil vi kunne selge rundt 10.000 billetter under uka som kommer, sier han.

Les også:

Alt under kontroll

Anders Eriksson

Festivalsjef Anders Eriksson sier at alt er under kontroll før åpningen av Moldejazz i dag.

Foto: Øyvind Arvola

Eriksson har tatt over rollen som festivalsjef etter Jan Ole Otnæs og dette blir hans første Moldejazz. Han sier han ikke er nervøs før folkefesten.

– Nervene er under kontroll. Det er gode værmeldinger og flinke folk som er i aksjon, det kan gå veldig bra dette her, sier han.

Han er spesielt glad for værmeldingene.

– For første gang på flere år kommer det til å bli veldig fint festivalvær. Det har jeg store forventninger til. Mange er opptatt av været og snakker om at de ikke har sett så gode værmeldinger på lenge, sier han.

Les også:

Unike konserter

Hva bør folk få med seg på festivalen?

– Folk bør få med seg hele bredden vi har, fra folkefesten på Romsdalsmuseet til alle de flotte jazzkonsertene vi har. Vi har faktisk 22 jazzkonserter som kun skal spilles i Molde, forteller han.

Eriksson sier at foreløpig er alt under kontroll før jazzparaden starter klokken halv tolv.

– Det har vi faktisk. Vi har en solid og robust organisasjon som er i stand til å ta unna nesten hva det måtte være, sier han.