NRK Meny
Normal

Ser du hvem Moldejazz gikk glipp av?

Moldejazz var svært nære å huke inn en spektakulær headliner. Men noe gikk galt.

USA/ Pharrell Williams, Robin Thicke and T.I. perform at the Clive Davis Pre-Grammy Gala and Salute to Industry Icons, honoring Universal Music Group Chairman and CEO Lucian Grainge, in Beverly Hills

I dagens musikkbilde, er gullguttene Robin Thicke og Pharrel Williams, en konstelasjon de fleste arrangører ligger langflate etter. Det gjorde også Moldejazz.

Foto: PHIL McCARTEN / Reuters

Tidligere i dag fortalte sjefen for Moldejazz, Anders Eriksson, om de artistene som alt nå er signerte og klare for uke 29.

Sentral-Europa har motorveier. De store artistene kan valse over flere store festivaler

Anders Eriksson

Lokal-artisten Ola Kvernberg sammen med Thomas Dybdahl, Jarle Bernhof og Timbuktu skal holde pop-parade på Romsdalsmuseet onsdag 16.juli.

Gullguttene som glapp

Da NRK pratet med festivalsjefen i etterkant av pressemøtet, dreide samtalen seg om hvilke artister som skulle opptre dagen etter, torsdag 17. juli.

– Vi har en del på gang som vi skal fortelle mer om i mars måned, sa Eriksson.

Men han gjorde det klart hvilket nivå festivalen har lagt seg på for sommerens utendørsopplevelser.

– For 150 000 amerikanske dollar hadde vi Pharrel Williams og Robin Thicke, det var omtrent i orden, så kom kontrabeskjeden om at de takket nei til Molde,

Anders Eriksson

Anders Eriksson så en headliner seile avgårde. Nå lover han at det er andre store ting på gang til torsdag 17.juli 2014 i Molde.

Foto: Øyvind Arvola

forteller Eriksson.

Frank Zappa

Festivalsjefen fortalte hvor vanskelig det er i dagens festivalmarked utenfor sentral-Europa. Plateselkapene selger ikke album, men digitale nedlastinger.

Konsert-turneene er pengemaskina i dagens industri.

– Sentral-Europa har motorveier, de store artistene kan valse over flere store festivaler effektift på kort tid, selge mange billetter, sier Eriksson.

Men en liten hemmelighet glapp mellom svenskens lepper overfor NRK.

– Vi har faktisk en kjempelegende på plakaten i år. Frank Zappas støttespiller og keyboardist gjennom mange herrens år, Tommy Mars kommer, forteller han med en tydelig stolt ansiktsbevegelse.